sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 10.02.2018 12:40:11

Rebensburgova spočita in nared za veleslalomsko preizkušnjo

Infekcija, s katero se je prejšnji mesec spopadla nemška alpska smučarka Viktoria Rebensburg, je, kot kaže, prišla ob pravem času. Nemka je zaradi bolezni izpustila dva tedna sezone svetovnega pokala, zdaj pa spočita čaka na ponedeljkov olimpijski veleslalom, kjer velja za eno glavnih favoritk za zlato odličje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rebensburgova, ki je sprva svoje zdravstvene težave pripisala nesreči, zdaj ocenjuje, da ji je infekcija morda koristila. "Zelo dobro je, da si vzameš nekoliko distance in nato lahko nadaljuješ poln elana," je v Pyeongchangu pojasnila nemška smučarka.

Pred osmimi leti je bila Rebensburgova presenetljiva zmagovalka olimpijskega veleslaloma v Vancouvru, pri 28 letih pa meni, da ima zdaj tudi potrebne izkušnje za uživanje v sadovih trdega dela.


"Če bi v Pyeongchangu osvojila zlato medaljo, bi kot starejša športnica uživala bolj," je prepričana Rebensburgova. Ob tem je spomnila, da je bila njena olimpijska zmaga obenem njena prva zmaga. "Tedaj še nisem imela zmage v svetovnem pokalu, vse, kar se je zgodilo po zmagi v Vancouvru, pa je skoraj normalno," je zadnjih osem let kariere strnila smučarka.

Kot še poroča dpa, za Rebensburgovo "normalno" pomeni 16 zmag v svetovnem pokalu, pri čemer je vse razen dveh osvojila v veleslalomu. Na stopničke se je Nemka uvrstila 39-krat. Je tudi vodilna v letošnjem veleslalomskem seštevku, na stopničkah od sedmih preizkušenj ni stala samo dvakrat.

Rebensburgova se je sicer po bolezni smučarski karavani znova pridružila 23. januarja in takoj slavila veleslalomsko zmago v Kronplatzu, nekaj dni pozneje jo je v Lenzerheideju premagala le Francozinja Tessa Worley. "Glavno sporočilo je, da nisem pozabila smučati," je še izpostavila Rebensburgova.

Članki iz rubrike