zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 10.02.2018 10:55:54

Jezerškova zadovoljna po olimpijskem prvencu za Avstralijo

Slovenska smučarska tekačica Barbara Jezeršek ima že nekaj olimpijskih izkušenj in današnje 39. mesto v skiatlonu na uvodni preizkušnji olimpijskih iger v Pyeongchangu ni njena najboljša olimpijska uvrstitev. Toda vseeno je je bila zelo vesela, saj je zanjo prva v avstralskem dresu.

Tekmovalka iz Medvod, ki je po prejšnjih igrah v Sočiju 2014 sprejela avstralsko državljanstvo in začela nastopati za to državo, je danes zasedla 39. mesto. Zanjo je to pomenilo lep dosežek in predvsem lep začetek v dresu nove reprezentance na OI.

"Klasični del je bil eden težjih, saj sem sama bolj za prosto tehniko. Morala sem samo zdržati, ko pa je prišla prosta tehnika, je šlo povsem drugače. Na koncu mi je zmanjkalo moči, da bi lovila skupino pred sabo. Sem pa zadovoljna, 39. mesto je kar v redu, se pa že veselim desetkilometrske tekme čez nekaj dni, tista bo moja," pravi 31-letna avstralska Slovenka.


"Predvsem je bil današnji nastop nekaj posebnega, ker zdaj tekmujem za Avstralijo in ne za Slovenijo. Pritisk je bil mogoče bolj z moje stani, ker sem želela pokazati, kar znam. A zelo sem ponosna, da sem lahko zastopala Avstralijo in ji prinesla fantastičen rezultat," je dejala tekmovalka, ki tretjič nastopa na olimpijskih igrah, njen najboljši posamični dosežek pa je 17. mesto v skiatlonu iz Vancouvra 2010.

"To je povsem drugačen občutek. Majhna ekipa smo in res držimo eden z drugim. Verjamem, da so fantje in dekleta zelo veseli mojih rezultatov in to je vzpodbuda tudi za njihove tekme. Držimo skupaj in se bodrimo," pa je opisala delovanje avstralske ekipe za tek na smučeh.

"V nekaj prvih dneh je bilo res ekstremno mrzlo, tudi -19. Zdaj je precej bolje, tekači smo temperatur okrog -5 stopinj Celzija navajeni, malo moti le veter, ki piha v prsi na klancu navzdol," pa se Jezerškova ni izgovarjala na v teh dneh prvo temo v Pyeongchangu, mrzlo zimsko vreme.

Članki iz rubrike