oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 08.02.2018 07:54:31

Gabrovec: Verjamem, da bo v Pyeongchangu vse tako, kot mora biti

Bogdan Gabrovec
Grega Wernig
Na začetku olimpijskih iger v Južni Koreji bo najboljše slovenske zimske športnike v Pyeongchangu spremljal tudi prvi mož krovne olimpijske organizacije Bogdan Gabrovec. Ta bo na prizorišču iger ostal do 11. februarja in v tem času skušal v živo videti tudi kar največ slovenskih nastopov.

"V prvih 12 urah, kar sem tu, je bilo tisto, kar sem videl, zelo dobro. Lokacija bivanja v vasi, domovanje naših športnikov, prostori za sestanke za vodstvo so tudi odlični. Slovenska hiša je lepo urejena in narejena, tako da smo prenesli nekaj slovenstva tudi na to področje. Verjamem, da bo vzdušje v reprezentanci pravo. Kvalifikacije skokov so že pred uradnim odprtjem, biatlonci so že nekaj časa tu, oni tudi že poznajo prizorišča. Verjamem, da je vse tako, kot mora biti," o olimpijskem vzdušju pravi Gabrovec.

O pričakovanjih na igrah pa predsednik še ni želel govoriti. "Zavestno sem se odločil, da o tem s tekmovalci ne komuniciram, tudi zaradi izkušnje iz Ria, kjer je bilo to morda nekoliko obremenjujoče, ker se v pogovorih ne moreš izogniti pričakovanemu rezultatu. Ker se na zimske športe manj spoznam kot na letne, sem to možnost preskočil. Se pa pogovarjamo o vzdušju, o vzpostavljanju nacionalne pripadnosti, za nekatere je to zadnja olimpijska izkušnja, za nekatere prva ... a vsi smo Slovenci in oni so sem prišli zaradi rezultata, drugi pa zaradi podpore."



V nekaj dneh bivanja na olimpijskih prizoriščih bo imel predsednik OKS kar zgoščen urnik. "Odprtje si bom zanesljivo ogledal, pa tudi nekaj tekmovanj. Domov odhajam že 11. februarja, ker po naši praksi kroženja v plačani kvoti Moka za nacionalne komiteje omogočimo ogled tudi podpredsednikom. Zanesljivo si bom pogledal skoke, pa biatlon. Imamo pa še dve zelo pomembni zadevi, podpis sporazuma z japonskim olimpijskim komitejem, gostimo pa tudi predsednike olimpijskih komitejev iz srednje in jugovzhodne Evrope. S predsednikom evropskega olimpijskega komiteja Janezom Kocijančičem bomo tudi uskladili strategijo, tudi glede vprašanja, ali bodo sredozemske igre še ostale."

Del njegovega bivanja v Pyeongchangu bo tako služben, del pa tudi nekoliko navijaški, ko bo skušal spremljati čim več slovenskih nastopov. "Če tega drugega dela ne bi bilo, ne bi šel sem. Cenim, kaj morajo športniki in trenerji ter njihovo okolje narediti, da lahko na ta tekmovanja pridejo in na njih čim bolje nastopajo," je ob druženju s slovenskimi športniki in novinarji v Slovenski hiši dejal predsednik slovenske olimpijske organizacije.

Značke: zoi 2018, olimpizem

Članki iz rubrike