Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

zu
zu
0 07.02.2018 14:42:48

Neumno ali pametno? Najboljši smučar na svetu bo zaradi KRANJSKE GORE izpustil tekmo na OI!

Reuters
Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je danes na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu dejal, da ne bo nastopil na premierni ekipni tekmi na ZOI, ker ta moti njegove priprave na nadaljevanje svetovnega pokala.

Ekipna tekma, ki je na svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju že stalnica, v Južni Koreji pa jo čaka olimpijski prvenec, je na sporedu tik pred koncem iger, 24. februarja. Svetovni pokal pa se bo po olimpijskih igrah nadaljeval z veleslalomom in slalomom za pokal Vitranc 3. in 4. marca v Kranjski Gori.

Hirscher, rekorder s šestimi zaporednimi skupnimi zmagami v svetovnem pokalu, je dejal, da bo v Pyeongchangu 90-odstotno nastopil v superveleslalomu in kombinaciji, zagotovo, s 100-odstotno verjetnostjo je napovedal svoja nastopa v slalomu in veleslalomu, nato pa se bo, kot pravi, vrnil na staro celino.


"Zame bi bila čast zastopati Avstrijo na ekipni tekmi, vendar ... žal zame nastop v tem terminu ni mogoč," je dejal Hirscher in okrcal urnik olimpijskih tekmovanj.

"Če želiš nastopiti na ekipni tekmi, si šele čez štiri dni nazaj v Evropi in ti tako ne ostane nič časa za pripravo na veleslalom v Kranjski Gori. Nimaš časa ne za pripravo ne za okrevanje ne za privajanje nazaj na evropski čas. Rad bi nastopil tudi na ekipni tekmi, a kot profesionalec si tega enostavno ne morem privoščiti," je pojasnil prvi zvezdnik alpskega smučanja, ki v bogati zbirki odličij, v kateri je zbral 55 zmag v svetovnem pokalu in šest zlatih kolajn s svetovnih prvenstev, še nima olimpijskega zlata.

Potem ko je na zadnjih olimpijskih igrah 2014 v Sočiju osvojil srebro v slalomu, ima letos pred očmi le odličje najžlahtnejšega leska. "Urnik je izjemno tesen in žal leto nima več kot 365 dni," je še dodal 28-letni Hirscher.

Članki iz rubrike