komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
4 07.02.2018 10:35:23

Kaj se dogaja!? Kljub stopničkam je Peter Prevc PESIMISTIČEN, kot še nikoli: njegove ČRNE MISLI napovedujejo NEPREDSTAVLJIVO?

Martin Metelko
Smučarski skakalec Peter Prevc bo v Pjongčangu branil dve olimpijski kolajni, sodeč po dosežkih na tekmah svetovnega pokalu v Willingenu in tudi prvih skokih v Južni Koreji, pa ga pri tem čaka težka naloga. Mnogi menijo, da je ponovitev uspeha iz Sočija misija nemogoče, v veliki meri to priznava tudi sam, čeprav se predati noče.

"Pri skokih se ubadam s problemi, to je povsem jasno. Že od Oberstdorfa nisem zadovoljen s tem kar kažem, pa čeprav sem se v Willingenu stopil na stopničke. Mogoče pride kakšen dober skok, a konstante ni. Če se bo tako nadaljevalo, bom težko nastopil na sobotni tekmi, tako da bom imel čas, da si v miru ogledam slovesno odprtje, ki si ga drugače ne bi," je pesimističen Prevc, ki je bil na prvih treh trening skokih v povprečju celo najslabši Slovenec, z malo skakalnico se še ni spoprijateljil: "Če si v formi, ti je vseeno, na kakšni napravi skačeš. Je povsem jasno, da imamo vsi skakalci rajši večje skakalnice. Tudi jaz nisem izjema."

Ker se bojuje sam s sabo, v Pjongčangu niti ni opazil veliko drugih reči. Ne na skakalnici, ne okoli nje. "Če povem po pravici, zaradi mojih težav težko sploh govorim, kakšne so bile razmere pri mojih skokih. Vem samo, da se je malo čakalo. Upam, da tekma ne bo dolga, da bo regularna in potekala gladko. Nisem pa vremenoslovec, niti nisem oseba, ki bi na to lahko vplivala. To so stvari, ki ti ne smejo odvzemati zbranosti, s tem, kar je, se moraš sprijazniti. Tudi s temperaturo, ki ima vpliv predvsem na naše drese," pravi slovenski junak zadnjih olimpijskih iger in sezon po njej.



Prevc bo nastopil na tretjih olimpijskih igrah, na dvoje prvih ima lepe spomine. "V Vancouvru se spomnim predvsem sproščenosti, česa drugega pa ne. Bil sem star, kot je zdaj Timi Zajc, vem, da sem v jedilnici občudoval športne zvezde. Nikakor pa nimam občutka, da bo zdaj kdo gledal mene, saj menim, da skoki vendarle niso med najbolj priljubljenimi olimpijskimi športi," je dejal Prevc, ki se seveda dostikrat spomni tudi Sočija. "Normalno je, da so spomini na Soči zelo lepi. A o tem smo že veliko povedali, tega nima več smisla pogrevati," meni slovenski as.

V Sočiju so bile tekme neobičajno pozno zvečer, nekaj podobnega bo tudi letos, Prevc pa meni, da to kakšnega vpliva na rezultate ne bo imelo: "V Sočiju smo hodili spat ob treh, štirih zjutraj. Tukaj bo treba ujeti podoben ritem. Predvsem bo treba čim dlje spati, da bomo zvečer spočiti. Spet pa bom rekel; če si v formi, je vseeno, ob kateri uri skačeš."

Članki iz rubrike