nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zu
zu
1 05.02.2018 11:54:05

To pa je IZPOVED! Slovenska zimska kraljica je IZLILA DUŠO in razkrila: Za vrhunski šport in uspeh sem morala ŽRTVOVATI ...

Pred začetkom olimpijskih iger v Pjongčangu se je svojih uspehov spomnila najuspešnejša slovenska smučarka Tina Maze, ki je v pričakovanju naraščaja.

Slovenija je na zadnjih olimpijskih igrah uživala v izjemnih predstavah Tine Maze, ki se je iz Sočija vrnila z dvema zlatima kolajnama v veleslalomu in smuku. Vsekakor je bil za nekdanjo slovensko zvezdnico to vrhunec izjemno uspešne kariere, tokratne igre v Pjongčangu pa bo spremljala v drugačni vlogi. Ne bo del iger, saj zaradi nosečnosti ne bo odpotovala v Južno Korejo. 

Je pa v intervjuju za Delo razkrila izjemno zanimiv pogled na to, kako in zakaj je v zrelih letih postala tako uspešna: "Nikoli nisem govorila o odrekanju, ker je bilo smučanje del mojega življenja in užitek od malih nog. Vzelo pa mi je v času tekmovanj na najvišji ravni v prvi vrsti ženskost, čeprav sem se na vse možne načine borila, da bi jo obdržala. Vzel mi je tudi čustvenost, ki v športu ni preveč dobrodošla. Dejstvo je pač, da hladne ženske v vrhunskem športu lažje delujejo, so manj obremenjene kot tiste, ki smo preveč čustveno inteligentne. Ta bojevitost žensk v športu se mi zdi do določene meje v redu, potem pa ne več. S tem sem se v drugem delu kariere močno borila. Ker do leta 2008 nisem v celoti izkoristila svojega talenta, sem se sprijaznila s tem, da bom ta kruti gladiatorski pristop sprejela. To je bil čas, ko sem morala na svojo ženskost pozabiti in se maksimalno posvetiti športu. To je to."

Članki iz rubrike