nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 04.02.2018 18:00:52

Jure Aleš znova četrti v Nemčiji

Slovenski telemark smučar Jure Aleš je na današnji tekmi svetovnega pokala v nemškem Bad Hindelangu v paralelnem sprintu osvojil četrto mesto.

Jure Aleš je sobotno preizkušnjo v sprintu prav tako končal na četrtem mestu. Tokrat so bili od njega hitrejši zmagovalec Nicolas Michel iz Švice, drugouvrščeni Norvežan Trym Nygaard Loeken ter tretjeuvrščeni Švicar Stefan Matter.

Sašo Aleš je bil na današnji preizkušnji diskvalificiran. V ženski konkurenci je Maša Štrakl nastopila v osmini finala in na koncu zasedla deveto mesto, Špela Mičunovič pa je odstopila.


"Upam, da ta rezultat napoveduje to, da se 'šparam' za Krvavec. V kvalifikacijah sem kar malo preveč zavijal za tako direktno progo. A kvalifikacije vseeno niso tako pomembne, če se znaš potem zbrati na pravi tekmi. Edino to je bilo, da nisem mogel izbirati prog, tako da sem imel v vseh vožnjah rdečo, modra pa je bila v cilju nekoliko hitrejša," je dejal Jure Aleš po nedeljski tekmi.

"Na splošno mi to smučišče ne leži najbolje, podlaga je taka, da je neugoden led, ki mi ne leži. Zato upam, da bo na Krvavcu zapadlo čim več snega. Z dvema osvojenima četrtima mestoma sem zadovoljen, kar je lepa spodbuda pred tekmami na Krvavcu," je še povedal.

Krvavec bo v sredo in četrtek, 7. in 8. februarja, gostil sprinta in paralelna sprinta za svetovni pokal.

Članki iz rubrike