nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 03.02.2018 20:02:55

Jure Aleš četrti v Nemčiji

Slovenski telemark smučar Jure Aleš je na tekmi svetovnega pokala v nemškem Bad Hindelangu osvojil četrto mesto.

Telemark smučarji so se po vrnitvi s turneje v ZDA ustavili v Nemčiji. Bratoma Aleš sta se v slovenski ekipi pridružili Špela Mičunovič in Maša Štrakl.

Danes so izvedli sprinta, v katerem je Jure Aleš potrdil dobro formo in končal na četrtem mestu. Zmagal je Francoz Philippe Lau, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila švicarska predstavnika Nicolas Michel in Stefan Matter. Sašo Aleš je bil tokrat 17.


Pri ženskah sta Špela Mičunovič in Maša Štrakl prišli na 12. in 17. mesto. Slavila je Švicarka Beatrice Zimmermann, druga je bila Francozinja Argeline Tan Bouquet, tretja pa Jasmin Taylor iz Velike Britanije.

"Čez noč in zjutraj je padlo nekaj snega, a so zdrsali progo, tako da je bila kar ledena. Sam sem imel s tem kar nekaj težav, v prvi vožnji nisem našel pravega občutka, tako da je bilo kar nekaj napak. V drugo je bilo bolje. Proga je bila bolj kot ne ravninska, tako da se je vsaka napaka poznala. Za jutrišnji paralelni sprint je težko kar koli napovedati, vse se lahko zgodi v bojih ena na ena," je današnjo tekmo ocenil Jure Aleš.

Nedeljska tekma bo zadnja pred preizkušnjami v Sloveniji. Krvavec bo v sredo in četrtek gostil sprinta in paralelna sprinta.

Značke: smučanje, telemark

Članki iz rubrike