sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
2 03.02.2018 13:24:03

Nikogar ne moreš tožiti, če te ni povabil na svojo zabavo

Gian-Franco Kasper
Reuters
Predsednik Mednarodne smučarske zveze in član Mednarodnega olimpijskega komiteja Švicar Gian Franco Kasper ne verjame, da ruski atleti po oprostilni sodbi mednarodnega športnega razsodišča lahko iztožijo nastop na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

"Mok ima svoje igre, na katere povabi svoje udeležence. Če prirejate zabavo, vas tudi ne more nihče tožiti, ker ga niste povabili," je v pogovoru za časnik "tz" situacijo slikovito opisal Švicar.

Kasper je prepričan, da odločitev Casa, ki je v četrtek umaknil suspenz 28 ruskim športnikom, nima vpliva na nastop na igrah. Sam pravi, da so vabila popolnoma v pristojnosti Moka. "Vse je zelo zapleteno in včasih spominja na otroški vrtec," dodaja 73-letni funkcionar, ki pa dodaja, da je tudi sam skeptičen do očitkov o sistemskem dopingu v Rusiji, ki naj bi ga vodil kar sam državni vrh. "Ne znam si predstavljati, da je Putin izdal ukaz o sistemskem dopingu. Vedeti je treba, da so številne države proti Rusiji tudi zato, da bodo same na igrah uspešnejše."



V pogovoru za časnik se je Kasper izrekel tudi proti širitvi programa na zimskih igrah. "Na naslednjih poletnih olimpijskih igrah se bo predstavilo pet novih športov in to ne priča ravno o tem, da smo na pravi poti."

Dotaknil se je tudi stroškov iger. "V principu smo praktično vsi v Moku tudi proti gigantskim razsežnostim iger, ki smo jim trenutno priča. A ne pričakujte, da bodo na Kitajskem čez štiri leta priredili skromne igre. Tam mora biti vse boljše, večje in lepše."

Značke: zoi 2018, doping

Članki iz rubrike