podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

sta
sta
2 28.01.2018 16:54:50

Šteharnik za zdrs Bucikove okrivil nekonkurenčen material

Reuters
V slovenskem strokovnem štabu niso bili zadovoljni z razpletom današnjega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v švicarskem Lenzerheideju. Glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik je za napako Ane Bucik, ki je v finalu na koncu začetne strmine zdrsnila na bok ter ostala brez točk, okrivil proizvajalca smuči.

"V prvi vožnji se je pokazal napredek, Ana Bucik se je dobro znašla na progi, Maruša Ferk pa ni imela pravega občutka. Po prvem teku je kazalo v redu, bili smo kar zadovoljni, žal se nista uvrstili naprej Meta Hrovat in Klara Livk. V drugem teku nam ni šlo pa načrtih, Maruša je eno sekcijo sicer odpeljala kar v redu, tako da je napredovala. Ana pa je žal odstopila zaradi notranje smučke, padla je, se sicer vzpenjala in šla naprej. Zaostanek je bil več kot 80 odstotkov tako da ni bila med dobitnicami točk. Bili so kar naporni dnevi, predvsem za Bucikovo, tako da ji je na koncu morda malo popustila koncentracija, a tega se mora navaditi v svoji karieri. Žal se ji je pripetila napaka, mislili smo, da bomo lahko šli v Stockholm. To ni bilo dobro. Nismo zadovoljni z materialom proizvajalca, na katerem smučamo, se pravi s slalomskimi smučmi. Smo edini v svetovnem pokalu, ki smo na njih. Izrazito se vidi, da prevladujeta dve firmi, mogoče še malo tretja, vsi ostali pa zelo težko pridemo zraven. Tu bo treba narediti korak naprej, drugače smo nekonkurenčni. Na določenih postavitvah težko pridemo med dvajset," je opozoril Šteharnik.


V Lenzerheideju v Švici so se smučarke pomerile na tretji tekmi svetovnega pokala. Po izjemnih uspehih Ane Bucik in Mete Hrovat, ki sta na alpski kombinaciji in veleslalomu prvi v karieri prišli na stopnički, nedeljski slalom ni prinesel opaznejše uvrstitve. Najvišje uvrščena Slovenka je bila Ferkova, ki je zasedla 20. mesto, Bucikova pa je tekmovanje v Lenzerheideju zaključila na 26. mesto, a zaradi prevelikega zaostanka brez točk.

Po napaki Američanke Mikaele Shiffrin, ki je v tej sezoni osvojila pet slalomov, je drugi slalom v sezoni dobila Slovakinja Petra Vlhova.

Članki iz rubrike