Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 27.01.2018 07:45:04

Na domači tekmi na Ljubnem danes tudi osem Slovenk

Tit Košir
Smučarske skakalke bodo konec tedna olimpijsko formo pilile na preizkušnjah svetovnega pokala v Sloveniji. Ljubno ob Savinji spet gosti najboljše skakalke na svetu, na današnjo tekmo, prva serija se bo začela ob 14. uri, pa se je uvrstilo tudi osem domačih tekmovalk.

Enajst skakalk, kolikor je bilo prijavljenih za petkove kvalifikacije, je bilo rekordno število Slovenk v zgodovini tekem svetovnega pokala. Kvalifikacije je uspešno opravila osmerica.

Kvalifikacije je sicer dobila Nemka, lanska zmagovalka Ljubnega Katharina Althaus. Druga je bila Japonka Sara Takanashi, tretja pa dvakratna zmagovalka prejšnjega konca tedna v Planici, povratnica po poškodbi Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz.



Od domačih skakalk je imela najboljši dosežek kvalifikacij Ema Klinec, ki je bila četrta. Blizu je bila še Nika Križnar s šestim mestom, Špela Rogelj je bila osma, Urša Bogataj 17., Jerneja Brecl 21., 23. je bila Maja Vtič, 37. Katra Komar ter mesto za njo Katja Požun.

Tekma na Ljubnem se bo danes s poskusno serijo začela ob 12.45, prva serija pa bo ob 14. uri. Obisk najboljših skakalk na njihovi postaji v Sloveniji je za danes napovedal tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Članki iz rubrike