ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
0 21.01.2018 21:42:19

DRAMATIČNO doživetje naših SREBRNIH ORLOV! Peter Prevc VSE priznal z epsko fotografijo! (foto)

Bobo
Naši smučarski skakalci so danes osvojili moštveno srebro na svetovnem prvenstvu v poletih.

Glede na predstave te zime vsekakor nismo pričakovali, da bo naši ekipi uspelo zrežirati tako lepo zgodbo, kot so jo.

Peter in Domen Prevc, Jernej Damjan in Anže Semenič so postali novi/stari junaki Slovenije, hkrati pa priznali, da je bilo na skakalnici vse zelo napeto in najbrž ne moremo sploh dojeti, s kakšnimi pritiski se naši vrli skakalci spopadajo.

A tokrat so varovanci Gorana Janusa leteli daleč in zasluženo poleteli do srebra! 

Sledilo je veliko veselje, tudi naš prvi mož Peter Prevc je na instagramu objavil posebno fotografijo s celotno ekipo, ki je trdo delala za ta uspeh, ob katerem pa je zapisal zgovorne besede, ki jih že dolgo ni izustil: "Ne vem, kdaj sem bil nazadnje tako živčen in kasneje tako vesel. Hvala fantje!"

V Oberstdorfu je Slovenija za Norveško, ki je ubranila naslov, zaostala za 46,4 točke, pred tretjeuvrščeno Poljsko pa je imela 23,7 točke prednosti.

Kot zadnji je od Slovencev letel Peter Prevc, ki med tekmo ni hotel vedeti, kakšna je razlika med tekmeci. "Težka je bila, ko pa sem prišel enkrat čez zeleno četrto, ki je bila zelo visoko na doskočišču, je bilo na srečo vsega konec. Vedel sem, kako smo uvrščeni, nisem pa videl točk in tako razlike. V zadnjih petih letih smo bil med favoriti za medalje, pa nam to ni uspelo, tokrat pa nismo bili in nam je. Domen je skakal vrhunsko, tudi ostali, malo me je presenetil tudi Semenič. Sam sem celo najvišje pristal na letalnici," je s srebrom okrog vratu novinarjem povedal Peter Prevc, ki je bil že posamično prvak (2016) in bronast (2014) ter je tokrat zaokrožil komplet odličij na SP v poletih.

Štiriintridesetletni Damjan je bil četrtič član ekipe, ki je osvojila odličje na SP, tako v poletih kot na manjših napravah. Na stopničkah je bil v Oberstdorfu dvakrat ter v Oslu in Vikersundu.

O tem je najizkušenejši član ekipe menil: "Starejši kot sem, več mi pomenijo taki uspehi. Bolj se zavedam, kaj je zadaj, koliko dela in odrekanj je potrebno. Imel sem zelo dobra skoka, kar je bil tudi moj cilj, zato sem se tudi odpočil včeraj, ko sem tretjo posamično serijo vzel bolj na lahko. Domen je danes super skakal, pri njem me je najbolj stiskalo, vendar je odlično opravil. Lažje mi je bil pri zadnjem nastopu Petra."

Po prvem skoku Jerneja Damjana je bila Slovenija tretja, že po naslednjem skoku Semeniča pa se je prebila na drugo in tam ostala do konca. "Zelo sem užival, zelo 'fajn' sem se imel med tekmo. Prišel sem sproščeno, v poskusni seriji mi je uspel dober polet in potem je šlo le še naprej. Moram pa priznati, da sem bil pri spremljanju skokov drugih nervozen, upal sem, da bo Domnu uspel dober skok tudi v drugo, kot mu je v prvi seriji. Kapo dol, glede na to, kakšne slabe dneve je imel prej. Ko je Peter potrdil srebro, sem bil zelo vesel. Sedaj je treba narediti prehod na manjše skakalnice, mislim da bo šlo dobro naprej," je povedal Semenič, ki je bil tako kot Domen Prevc debitant na SP v poletih.

Članki iz rubrike