stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 21.01.2018 14:39:55

Poltoraninu distanca v Planici, Slovenci brez točk

www.alesfevzer.com
Planiški svetovni pokal v smučarskih tekih se je končal z moško tekmo na 15 km v klasični tehniki. Zmago si je pritekel Kazahstanec Aleksej Poltoranin (36:54,7), 13,2 sekunde je zaostal vodilni v skupnem seštevku Norvežan Johannes Klaebo, 42,8 pa tretjeuvrščeni Šved Calle Halfvarsson.

Slovenci so bili daleč od najboljših. Najvišje je bil Miha Šimenc na 55. mestu (+ 3:42,0). "Cel vikend je bil zelo lep in tudi navijačev je bilo veliko, zato se jim zahvaljujem za podporo. Bolj zadovoljen sem s sobotnim sprintom, seveda z grenkim priokusom, saj mi je malo manjkalo do finala, vesel pa sem najboljšega izida v klasiki. Danes sem skušal biti čim bolj konstanten, kar mi je v večji meri uspelo. Imel sem tudi manjšo krizo, a sem jo prebrodil in dobro odtekel zadnji krog," je po tekmi dejal Šimenc.

Domen Potočnik je osvojil 62., Benjamin Črv 63., Miha Ličef 65., Luka Prosen 66., Erik Raduha 72., Bor Grdadolnik 73. in Jan Mežek 74. mesto. Janez Lampič, najboljši Slovenec na sobotnem sprintu, je današnjo tekmo izpustil.



V boju za vrh sta bila le dva tekmovalca. Večji del tekme je vodil Norvežan Klaebo, v končnici pa je Poltoranin dokazal, da ima več moči in v zadnjem krogu si je priboril prepričljivo zmago. Do tretjega mesta je prišel Šved Halfvarsson, a predvsem na račun Norvežana Mattisa Stenshagna, ki je bil bil vse do končnice na tretjem mestu, a je nato popolnoma popustil in zdrsnil na sedmo mesto.

Slovenski smučarji tekači se zdaj odpravljajo na kratke višinske priprave v Italijo, prihodnji konec tedna pa jih čaka zadnja predolimpijska tekma v avstrijskem Seefeldu.

Značke: smučarski tek, sta

Članki iz rubrike