Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.01.2018 12:07:23

Križnarjeva četrta v Zau, Hinzenbach odpadel

Arsen Perić
Smučarske skakalke so nastopile na tekmi svetovnega pokala v Zau. Zmagala je Norvežanka Maren Lundby, ki je s tem še utrdila vodstvo v skupnem seštevku. Od Slovenk je bila najboljša Nika Križnar na četrtem mestu. Prireditelji naslednje tekme v Hinzenbachu pa so sporočili, da te 3. in 4. februarja zaradi pomanjkanja snega ne bo.

Lundbyjeva je do zmage prišla s skokoma 97 in 101 metra, kar je bilo na koncu dovolj za 245,9 točke. Drugo mesto je osvojila Japonka Yuki Ito (215,7 točke, 90,5/91,5 metra), tretja pa je bila še ena Japonka, Sara Takanashi (215,4; 89/91 m). Najboljša Slovenka Križnarjeva je na četrtem mestu skočila 85 in 97,5 metra ter zbrala 214,6 točke. Ema Klinec je bila osma, Urša Bogataj 15., Špela Rogelj pa 28. Maja Vtič je obtičala v prvi seriji.

Križnarjeva je bila po najboljšem dosežku kariere seveda prešernega obraza, kljub temu, da ji je do drugega mesta zmanjkalo le 0,8 točke: "Ne, nič ne obžalujem, kar lepi skoki, sploh drugi skok je bil lep tudi pri doskoku. Zdaj mi uspeva veliko lepši doskok. Res se že zelo veselim Ljubnega, saj gre vse lepo navzgor. Moram reči, da sem kar presenečena glede tega, saj sem naredila vse, prav vse skoke na tej skakalnici zelo lepe."

Po prihodu na Japonsko je Križnarjeva imela nekaj težav s privajanjem na časovno razliko, temu se bo malce posvetila tudi v prihajajočem tednu. "Prva noč bo sigurno težka, tako kot je bilo tukaj. Drugo noč sem se že tukaj navadila, tako da pričakujem da se bom kar hitro navadila tudi na ta časovni zamik in pokazala zobe tudi v Ljubnem, tako kot sem jih tudi tu," je še dejala mlada Žirovka.



Z nastopi svojih varovank je bil zadovoljen tudi glavni trener Sten Baloh: "Tudi jaz sem vesel rezultata Nike, Eme ter tudi Urše in Špele, ki je prišla do točk. Maja je bila malo izven trideseterice, a tam se vrti. Razmere so bile res težke, sneg, veter, težave z internetom, tako da je bila tudi zaradi tega tekma večkrat prekinjena, ne samo zaradi vremena. Imeli smo malo sreče pri Nikinem skoku z vetrom, škoda da je nismo imeli še malo več, ampak bomo pa to prihranili za Ljubno. Res lepa uvrstitev in domov gremo lahko kar dobre volje."

Skupno po desetih tekmah od 19 vodi Lundbyjeva s 760 točkami, druga je Nemka Katharina Althaus s 500 točkami, tretja Takanashijeva jih ima 470. Urša Bogataj ne najboljša Slovenka na osmem mestu, ima 211 točk.

So pa morali prireditelji zadnje tekme pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu to v Hinzenbachu odpovedati zaradi previsokih temperatur in neugodne vremenske napovedi za prihodnje dni. Organizatorji imajo namreč premalo snega, povrhu vsega pa na prizorišču v teh dneh dežuje. Zadnja postaja karavane bo tako domača skakalnica v Ljubnem ob Savinji, kjer bodo preizkušnje na sporedu od 26. do 28. januarja.

Članki iz rubrike