GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

sta
sta
0 20.01.2018 20:19:42

Nasmejani Peter Prevc: Domov ne bom šel z minusom

Martin Metelko
Peter Prevc je na posamični tekmi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Oberstdorfu s šestim mestom izenačil svoj najboljši dosežek sezone.

Ta je prišel prav pred februarskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji. Obenem si želi, da bi v nedeljo Slovenija na ekipni tekmi napadla iz ozadja, saj ni v najožjem krogu favoritov.

"Danes bom na razglasitvi, poleg tega sem še na mestu, ki prinaša denar in ne bom šel z minusom domov," se je nekoliko pošalil Prevc in nadaljeval: "Forma se mi v zadnjem mesecu počasi izboljšuje. Upam, da bo šlo tako naprej. Na SP sem šel, da bi se iz skoka v skok izboljševal, da najprej popravim eno napako in to utrdim in se ne osredotočam na več napak."

Sezono svetovnega pokala je začel slabše, kot je pričakoval. "Prvi mesec v pokalu sem bil okrog 15. mesta, pa se mi je včasih skok zdel boljši, kot prejšnji teden na Klumu, ko sem bil tudi šesti. Boriti se moraš sam s sabo in iti potem naprej z vero vase. Mogoče sem se kdaj že boril toliko sam s sabo, ko sem bil mlajši in se tega nisem zavedal."


Po prvi seriji v petek je bil še povsem blizu najboljšim. "Prvi skok mi je bil zelo všeč, sem se lepo zbral in sem naredil napredek glede na kvalifikacije in petkov trening. V drugem pa sem naredil napako, skok se mi je zelo počasi odvijal in se mi je zgodilo podobno kot na Kulmu. Težko je, ker nimam stabilnih dobrih uvrstitev in dobrih skokov v nizu. Dobro je kazalo po prvi seriji, sedaj pa je malo drugače. Poslovil sem se od naslova. Kaj pa boš, če si desetkrat petnajsti, potem ne moreš biti kar nenadoma prvi," je po prvem dnevu menil Peter Prevc.

Pred drugim dnevom je bil bolj sproščen. "Danes ni bilo takega pritiska rezultata, čeprav to skušam dati tudi sicer na stran. Želja je osredotočenost na skoke, to je v glavi na vsaki tekmi."

Presenečen je bil, ko je po tretji seriji prevzel vodstvo. "Nisem imel občutka, da sem preletel zeleno črto, kar predstavlja prevzem vodstva. Tako sem ocenil, da je bil razplet kar ugoden zame. V poskusnem skoku sem tvegano nastopil, tudi sicer si na velikanki na 'limitu'. Treba je biti pogumen, a hitro se potem pojavijo napake, za vrh pa je treba skakati brez njih."

Zadovoljen je, ker se mu forma izboljšuje. "Sedaj imam relativno visoko raven skokov, je veliko možnosti za izboljšave, vendar ne smem prehitevati. Upam, da bo v nedeljo vreme zdržalo. Na ekipnih tekmah se lahko marsikaj zgodi, Bili smo že favoriti za medalje, včasih pa tudi ne. V Oslu od nas ni nihče pričakoval stopničk, tudi ne v Vikersundu, potem pa smo bili favoriti na naslednjih prvenstvih, pa ni bilo nič od nas," je pred nedeljsko tekmo dejal Prevc.

Članki iz rubrike