stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

su
su
1 18.01.2018 21:28:25

Peter Prevc Oberstdorfu: Ne vem še, s katerimi

Reuters
Današnje kvalifikacije pred svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih v Oberstdorfu so bile zaradi premočnega vetra odpovedane in jih bodo opravili v petek ob 14.30, ob 16. uri pa je predvidena prva serija posamične tekme. Danes so opravili le prvo serijo treninga, drugega so odpovedali, tako kot tudi nato kvalifikacije.

Po prvi seriji treninga so zaradi močnega in spremenljivega vetra odpovedali drugega po vsega treh skakalcih. Tudi uvodna serija je potekala v zelo spremenljivem vetru, saj je tudi ta del Nemčije oplazilo neurje, poimenovano Friederike. Velika večina skakalcev je pristajala sredi doskočišča ali pa tudi višje, prek 200 m pa je poletela le enajsterica, od tega dva Slovenca.

Kot prvemu je to uspelo Nemcu Richardu Freitagu, ki je opravil prvi skok po padcu sredi novoletne turneje (207 m). Največjo daljavo je dosegel Norvežan Daniel Andre Tande (223,5 m), sledili so Nemec Markus Eisenbichler (215 m), Poljak Kamil Stoch (214,5 m), Semenič in Norvežan Robert Johansson (211,5 m), Švicar Simon Ammann (208,5 m), Norvežan Andreas Stjernen (206,5 m), Avstrijec Stefan Kraft (204,5 m), Damjan in Norvežan Johan Andre Forfang (203,5 m). Bartol je imel 12. dosežek (195 m), Peter Prevc 16. (188 m), Jelar 22. (181,5 m) in Domen Prevc 32. (171,5 m).

"Že včeraj na sestanku vodij ekip je bilo rečeno, da moramo biti potrpežljivi, ker bo mogoče lahko izvedena le ena serija, ker je bilo napovedano zelo slabo vreme. Veliko je bilo preizkušanja zaletnih mest, raven treninga ni bila tako nič posebnega. Tudi za petek in soboto je napovedan kar močan veter. Današnji dan gre v pozabo in jutri se vse skupaj začne," je povedal slovenski trener Goran Janus, Peter Prevc je o četrtku v Oberstdorfu dejal: "Grede na vreme zjutraj bi lahko vse skupaj izpeljali, pa se je vse obrnilo popoldne in potem zaradi vetra ni bilo skorajda nič od predvidenega. Že v nedeljo so nam izrezali tri polete, sedaj pa še dva. To ni najbolje, mogoče bi lahko naredili en trening več. Zaletišče je bilo zaradi dežja mokro in me je zmotilo ter sem se zamaknil v počepu. Vem, kaj moram popraviti in ni bojazni za jutri. Letalnica je 'nemška', ko je treba zelo odriniti in priti na višino. Jutri imamo še kvalifikacije, torej še en poskus, ki ne šteje za SP, razen če tako slabo skočiš, da ne moreš potem tekmovati na tekmi. Lahko pa bi danes preizkusil nove smuči, še ne vem, s katerimi bom nastopil. Verjetno bom kar z novimi, ki sem jih testiral med vadbo v Planici."

Članki iz rubrike