Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 16.01.2018 19:17:21

Freitag se bo vrnil na poletih v Oberstdorfu

Nemški smučarski skakalec Richard Freitag, ki je po padcu na tekmi novoletne turneje v Innsbrucku izpustil naslednje tekme svetovnega pokala, se bo v karavano vrnil na preizkušnjah svetovnega prvenstva v poletih konec tedna v domačem Oberstdorfu, so danes sporočili iz nemške reprezentance.

Freitag je padel na tekmi v Innsbrucku v prvi seriji, nato zaradi bolečin izpustil nastop v drugi, pozneje pa ni nastopil niti na tekmi v Bischofshofnu, prav tako je manjkal na letalni preizkušnji svetovnega pokala zadnji konec tedna na Kulmu. Hujših poškodb ob padcu ni staknil, imel pa je precej odrgnin in modric.


Kot so danes sporočili iz nemškega tabora, Freitag še čuti bolečine, a je dovolj zdrav, da bo nastopil na domačem SP v poletih. "Nisem še stoodstotno brez bolečin, toda dovolj sem pripravljen, da lahko nastopim na tekmi v poletih," je dejal Freitag ter dodal: "Veselim se lepih dni na letalnici, dobrega vzdušja v Oberstdorfu in seveda tega, da sem spet v karavani."

Poleg Freitaga bodo Nemci na domačem SP, ki se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, računali še na Andreasa Wellingerja, Markusa Eisenbichlerja, Karla Geigerja in Stephan Leyheja.

Članki iz rubrike