Mobilna verzija
STA
STA

Poškodba najboljše madžarske smučarke pri padcu na superveleslalomu

Najboljša madžarska alpska smučarka Edit Miklos se je poškodovala pri padcu na današnjem ženskem superveleslalomu v Bad Kleinkirchheimu. Madžarko so po padcu tik pred ciljem morali prepeljati s helikopterjem v bolnišnico v Beljaku s sumom poškodbe kolenskih vezi.

V Romuniji madžarskima staršema rojena Mikloseva, ki je do leta 2011 nastopala za Romunijo, je poskrbela za prve madžarske stopničke v svetovnem pokalu alpskih smučark. Januarja 2015 je bila tretja na smuku v St. Moritzu, ko je zaostala le za Švicarko Laro Gut in Avstrijko Anno Veith, takrat še Fenninger.

Tretja je bila tudi decembra 2016 na smuku v Lake Louisu, na katerem je bila druga Gutova, zmagala pa je Ilka Štuhec. Mikloseva si je že lanskega januarja pri padcu na smukaškem treningu v Zauchenseeju huje poškodovala koleni ter je izpustila preostanek sezone.

V Bad Kleinkirchheimu je v nedeljo na sporedu še smuk, ki je vprašljiv zaradi slabe preparacije proge. To je precej načelo pretoplo vreme. Pred smukom z začetkom ob 11.15 naj bi alpske smučarke progo že ob 9. uri preizkusile na treningu z rezervnega starta smuka.