Mobilna verzija
su
su

NA KONCU MANJŠE RAZOČARANJE: Slovenski orli bili VES ČAS v OSPREDJU, na koncu pa ZNOVA ZAMOČILI!

Arsen Perić

Končana je prva tekma poletov na Kulmu.

Priznamo, pričakovali smo več. Pričakovali smo vsaj enega slovenskega orla na stopničkah, upali smo celo, da se bosta na stopničke zavihtela dva, toda Slovenija je ostala brez stopničk na poletih na Kulmu. In to kljub temu, da so varovanci Gorana Janusa blesteli na treningih, bili fantastični v poskusni seriji in da sta Peter Prevc in Jernej Damjan po prvi seriji zasedala 3. in 4. mesto na lestvici ...

Jernej Damjan je bil po prvi seriji na 4. mestu (218,5 metrov v prvi seriji), v drugi seriji pa je poletel kar 228,5 metrov, a so nekateri tekmeci pred njim skočili še dlje, tako da je Damjan na koncu končal na 5. mestu. Peter Prevc, ki je bil po prvi seriji na 3. mestu (219 metrov), ga je v drugi malce polomil, pristal pri 214 metrih in izgubil štiri mesta ter končal na 7. mestu.

Če že ni bilo stopničk, pa lahko govorimo vsaj o spodobnem ekipnem uspehu, kajti vseh pet Slovencev, ki je nastopilo v finalu, se je uvrstilo med prvo dvajseterico. Tilen Bartol je v prvi seriji skočil 190,5, v drugi pa je svoj dosežek popravil, poletel 206,5 metrov in napredoval po lestvici navzgor, do 20. mesta. Domen Prevc (končal je kot 13.) je veljal za tihega favorita celo za zmago, a je v prvi seriji poletel malce slabše, pristal pri 205 metrih, v drugi seriji pa mu napad iz ozadja ni najboljše uspel, čeprav je skočil 211 metrov. Anže Semenič, ki je bil celo z naskokom najboljši v poskusni seriji, je v prvi seriji poletel 211,5 metrov, v drugi pa 220,5 metrov in končal na 10. mestu.

Zmagal je Andreas Stjernen, ki je vodil tudi po prvi seriji, na 2. mesto se je z odličnim finalnim poletom (240,5 metrov, daljava dneva) zavihtel Daniel Andre Tande, tretji je bil Švicar Simon Amman, četri je bil še en Norvežan Robert Johansson. 

Značke: kulm , poleti