Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.01.2018 21:09:53

Dvojna ruska zmaga, Marguč 15.

Profimedia
Paralelni slalom svetovnega pokala v deskanju na snegu v Bad Gasteinu se za slovenske predstavnike ni končal po željah. Edini, ki se je uvrstil v izločilne boje, je bil Rok Marguč, nekdanji svetovni prvak v tej disciplini je izpadel že v osmini finala, premagal ga je Italijan Maurizio Bormolini.

"Slalom na olimpijskih igrah v Pyeongchangu ni olimpijska disciplina, za mene ni nikakršna prioriteta. V zadnjem trenutku sem se sploh odločil, da nastopim, nisem pa imel nikakršnih pričakovanj. V večji meri imam v glavi le trening za veleslaloma na Rogli in isto disciplino na olimpijskih igrah," je dejal Marguč.


Celjan je bil edini slovenski finalist, v kvalifikacijah je bil Tim Mastnak 33., Jure Hafner 34., Črt Ikovic 54., pri ženskah je Gloria Kotnik zasedla 31. mesto.

Pri moških sta dvojno zmago za Rusijo zabeležila Dimitrij Loginov, ki je zmagal prvič v karieri, in Andrej Soboljev, tretji je bil prav Bormolini, ki je izločil Marguča. Pri ženskah je zmagala Nemka Ramona Hofmeister, zanimivo je, da je vodilna v svetovnem pokalu Čehinja Ester Ledecka raje nastopila na treningu smuka v Bad Kleinkirchheimu, na katerem je celo zasedla peto mesto.

Članki iz rubrike