andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 12.01.2018 17:40:15

Slovenski biatlonci najvišje letos

Jakov Fak
Arsen Perić
Miha Dovžan, Mitja Drinovec, Lenart Oblak in Jakov Fak so na štafetni tekmi biatlonskega svetovnega pokala v Ruhpoldingu osvojili 10. mesto in s tem najboljšo uvrstitev v sezoni, s katero so vnovič potrdili odhod na olimpijske igre v Pyeongchang. Za še boljši dosežek je manjkal Klemen Bauer, ki je že na pripravah v Anterselvi.

Slovenci so bili odlični predvsem na strelišču. Miha Dovžan je z eno popravo zasedel 13. mesto, a predal le 23 sekund za takrat vodilnimi Nemci. Mitja Drinovec in Lenart Oblak sta zadela vseh 10 strelov, zaostanek pa je naraščal. Drinovec je predal kot 11. in Oblak kot 13. Zadnji je šel na progo Jakov Fak, ki je v zadnjih treh krogih, kljub popravi na drugem streljanju, prehitel tekmece iz Slovaške, Kazahstana in Poljske.

Po tekmi je bil zelo zadovoljen glavni trener Tomaš Kos: "Na štafetnih preizkušnjah je težko streljati bolje, kot so danes naši fantje. Škoda, da je Jaka zgrešil zadnji strel in je moral popravljati, če ne, bi še on odšel brez poprav. Imeli smo najboljše streljanje od vseh, mislim, da so fantje tudi odtekli zelo lepo. 10. mesto je naš domet in danes nam ga je uspelo doseči, zato smo popolnoma zadovoljni. Potrdili smo tudi rezultat iz prejšnjega tedna, ko je bila tekma na meji regularnosti. Danes so bili pogoji idealni, dosegli pa smo še boljši rezultat. Veseli smo, da smo znova potrdili olimpijsko normo. Z mirno glavo gremo naprej in se že veselimo naslednjih tekem."



Vlogo prvih favoritov na olimpijski tekmi so tudi na generalki potrdili Norvežani, ki jim je v zadnji predaji zmago pritekel Johannes Thingnes Boe. Ta je šel na pot skupaj s Francozom Antoinom Guigonnatom in Italijanom Thierryjem Chenalom. Ta mu nista bila dorasla, še več, Italijan, ki je imel pred ostalimi tekmeci več kot minuto naskoka, je zdrsnil celo na sedmo mesto, najnižjo stopničko pa je Rusiji priboril Anton Šipulin, ki je prehitel tudi Nemca Simona Schemppa in poskrbel za razočaranje več kot 18.000 navijačev na Bavarskem.

V Ruhpoldingu bo v soboto na sporedu ženska štafetna tekma. V nedeljo bo slovenske barve na tekmi s skupinskim startom branil Jakov Fak, prva rezerva za to tekmo pa je Miha Dovžan. Preostali del ekipe se že danes vrača v Slovenijo, prihodnji teden pa potuje v Anterselvo.

Članki iz rubrike