oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
1 10.01.2018 09:38:48

POSEBEJ ZA EKIPO SN: Goran Janus na dolgo in široko o poljski preračunljivosti na novoletni turneji, Prevcu, Tepešu, Kranjcu in še in še!

Tit Košir
V ponedeljek glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih ni imel časa za pogovor. Si ga je pa vzel včeraj, ko je razkril svoje misli o domnevnem spletkarjenju Poljakov v boju za Stochov poker in se opredelil do Jurija Tepeša, Petra Prevca ter očitkov, da dobro skačejo le tisti slovenski orli, ki poleti niso delali pod njegovim vodstvom. Kot vedno je brez dlake na jeziku ponudil marsikaj zanimivega.

Glede na to, da pred začetkom turneje ni bilo govora o konkretnih ciljih, kako potem sploh oceniti nastope v teh slabih dveh tednih?
Na splošno je bila ta novoletna turneja bolj etapna preizkušnja. Čestital bi Jerneju za 10. mesto v seštevku. Se je pa videlo, da smo čez vse štiri tekme kot ekipa rasli, da je več fantov prihajalo do točk. Lahko bi jih tudi več. Ampak predvsem tisti v mlajšem delu ekipe so pokazali, da so bili boljši od velikih imen. Ne nazadnje je bil tudi Stefan Kraft zelo močan, a je turnejo zaključil zelo hitro brez uvrstitve v finalu. To samo kaže, kakšna izenačenost vlada v svetovnem pokalu in da gre za visoko raven skakanja.

Skakalci, ki so se v slovenski reprezentanci najbolj izkazali, so bili Jernej Damjan, Timi Zajc in Žiga Jelar. Torej skakalci, ki niso v vašem delu A-reprezentance, ampak so prišli od drugod. Kako to komentirate?
Čisto preprosto. Po koncu zimske sezone smo prav zaradi tega, da bi bila konkurenčnost med ekipami večja, ustanovili več ekip, tudi mlado A-reprezentanco. Tako da ima vsaka ekipa vsa finančna sredstva in pogoje za nemoteno delovanje. Predvsem sodelovanje med A-ekipo in mladinsko reprezentanco A je bilo zelo tesno, saj smo bili zelo blizu. Trenirali so z nami, menjavali smo se. Zato za nas tako stanje na novoletni turneji ni nič posebnega.

janus 1
Martin Metelko

Kako pa je z načinom dela, veste, kaj počnejo v B-reprezentanci in v mladi reprezentanci A? Gre za podoben način dela, kot ga imata z Janijem Grilcem v A-reprezentanci?
Seveda je podobno. Nismo od včeraj. Že dolgo časa smo skupaj in se zelo dobro poznamo, tako da sodelujemo in vemo, kaj delamo.

Posvetiva se še Petru Prevcu. Kaj zanj pomenita dve uvrstitvi med 10 na treh tekmah v tem koledarskem letu? So lahko poleti še dodatna iskrica, ki jo potrebuje?
Poleti so vsekakor lahko iskrica, je pa Peter vseskozi nakazoval dvig forme. Pa pustimo te razmere, najslabše na splošno na turneji. V Oberstdorfu ga je čisto 'sklopilo'. Poleti predstavljajo dodaten izziv in motiv. Marsikakšna stvar se lahko v trenutku izboljša, da se premakneš in postaviš piko na i. Bomo pa videli, te tekme so še daleč.

JURIJ SE MORA ZAZRETI VASE
Ravno ste omenili, da se lahko hitro kaj spremeni na letalnicah. Zakaj potem Robert Kranjec in Jurij Tepeš ne bosta zraven? Potemtakem bi tudi onadva potrebovala neko iskrico, mar ne?
Spet je zadeva preprosta. Jurij je bil na novoletni turneji in je naredil napako. Žal. Hitro te potem tudi ni v svetovnem pokalu. Bili so v celinskem pokalu, pa tudi tam ni bilo nič. To je slovenska ekipa in najboljši gredo na Kulm. In to je to.

Ravno Jani Grilc je v pogovoru za Sportal dejal, da je Jurij težko vodljiv, da je zahtevno delati z njim, in da ne verjame v to, kar počnete v A-reprezentanci. Kako komentirate?
...

CELOTEN INTERVJU Z GORANOM JANUSOM SI LAHKO PREBERETE SAMO SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike