benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 09.01.2018 14:40:09

Osmerica tekačev na generalko za Planico

arhiv Ekipe
Nemški Dresden bo ta konec tedna osma postojanka svetovnega pokala v smučarskem teku, na generalko za planiške tekme svetovne elite prihodnji konec tedna pa bo odpotovalo osem slovenskih reprezentantov na čelu z državnima prvakoma v sprintu, Vesno Fabjan in Luko Prosenom.

Svetovni pokal v teku na smučeh se po koncu turneje Tour de Ski, ki se je v nedeljo brez slovenskih tekačev končal s slovitim vzponom na Alpe Cermis, se bo nadaljeval konec tedna v Dresdnu, kjer bodo tradicionalno na sporedu sprinterske preizkušnje v ženski in moški konkurenci.

To bo hkrati tudi dobra generalka pred tekmami v Planici, ki bo svetovno elito gostila 20. in 21. januarja. V Nemčiji bodo poleg Fabjanove in Prosena tekmovali še Katja Višnar, Nika Razinger in Alenka Čebašek ter Miha Šimenc, Miha Dolar in Janez Lampič.

V soboto vse čaka sprint ob reki Labi, v nedeljo pa še prvi ekipni sprint v tej sezoni. Slovenske ekipe za to tekmo bodo znane po sobotni posamični preizkušnji.

Po tekmah v Nemčiji sledi izjemno pester konec tedna v dolini pod Poncami, kjer bo poleg tekem svetovnega pokala v teku na smučeh na sporedu še obilica drugih dogodkov, vključno s smučarskimi skoki. Skakalke se bodo pomerile v celinskem pokalu, moške pa čaka pokal FIS, ki bo prav tako potekal na 102-metrski napravi.



Planica bo gostila tudi najmlajše športne navdušence. V izteku malih skakalnic bo že sedmo leto zapored potekal t.i. svetovni dan snega, ki bo z obilico različnih dejavnosti na snegu v dolino privabil otroke, željne novih izkušenj.

Vsi tekaški zanesenjaki bodo na svoj račun prišli tudi v petek, 19. januarja. V centru mesta bo pripravljen dogodek Nočni sprint po ulicah Kranjske Gore. Dogajanje se bo začelo že v dopoldanskih urah s šolo teka, popoldne pa sledijo tekmovanja za otroke in odrasle. Vrhunec večera bo predstavitev ekip, ki bodo čez vikend tekmovale v Planici.

Vstopnice za tekme svetovnega pokala v teku na smučeh so še na voljo. Cena vstopnic za odrasle za soboto ali nedeljo je 10 evrov, za otroke do vključno 14. leta starosti pa je vstop brezplačen. Ogled tekem v smučarskih skokih je za vse brezplačen, kot tudi udeležba na svetovnem dnevu snega.

Po tekaških tekmah v Planici sledijo še preizkušnje v Seefeldu konec januarja, nato pa se bo karavana že usmerila proti olimpijskim igram v Južni Koreji.

Članki iz rubrike