škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 29.12.2017 14:18:17

Paris najhitrejši tudi na kombinacijskem smuku, Slovenci v ozadju

Reuters
Italijan Dominik Paris je dobil obe smukaški preizkušnji v italijanskem Bormiu, ki je znova na tekmovalnem koledarju Mednarodne smučarske zveze po triletnem premoru. Paris je zmagal na četrtkovem specialnem smuku, na Stelviu pa je postavil tudi najhitrejši čas današnjega kombinacijskega smuka.

Slovenci so bili znova v ozadju. Martin Čater je z zaostankom 2,71 sekunde postavil 27. čas smuka za alpsko kombinacijo, Klemen Kosi je bil 29. (+2,46), Boštjan Kline 30. (+2,53), Tilen Debelak pa preizkušnje ni končal, saj je odstopil.

Na vrhu prvega dela kombinacije so bili po pričakovanjih trije specialisti za hitre discipline. Avstrijec Matthias Mayer je za Parisom zaostal 21 stotink sekund za drugo mesto kombinacijskega smuka, Parisov rojak Peter Fill pa je bil tretji z zaostankom natanko pol sekunde.

Zmagovalec šestih kombinacij Francoz Alexis Pinturault, nazadnje pred natanko enim letom je slavil na kombinaciji v bližnji Santa Caterini, je postavil 19. čas smuka ter si z relativno majhnim zaostankom, 1,65 sekunde za vodilnim, zagotovil odlično izhodišče za napad na novo kombinacijsko zmago.



Aktualni svetovni prvak v disciplini Švicar Luca Aerni je vpisal 41. čas prve vožnje, z zaostankom 3,23 sekunde in bo v drugi vožnji nastopil za prvo trideseterico. Aerni je bil na zadnjem specialnem slalomu v Madonni di Campiglio drugi, ko je zaostal le za najboljšim smučarjem zadnjih šestih zim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem, ki je kombinacijo v Bormiu izpustil.

Udeležence kombinacije čaka zamenjava dolgih smukaških za krajše slalomske smuči. Drugi del uvodne kombinacije v tej sezoni s slalomom bo na sporedu ob 15. uri.

Gre sicer za prvo moško kombinacijo od dveh v tej sezoni. Naslednja bo 12. januarja v Wengnu.

Članki iz rubrike