boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

nemo palec Njena.si

VIDEO: Nemo od vzhičenosti razbil pokal in si ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rp
rp
7 26.12.2017 11:44:08

Domen Prevc: Ljudje imajo kratek spomin

Domen Prevc
Tit Košir
Domen Prevc o svoji "krizi" in težki poti nazaj proti vrhu.

Potem ko sta zadnji dve turneji štirih skakalnic brata Prevc dočakala kot vodilna skakalca svetovnega pokala, je tokrat njuno izhodišče precej drugačno. Peter turnejo začenja kot 20. skakalec sezone, Domen se ji bo po zadnji odločitvi trenerja Gorana Janusa priključil šele na drugi tekmi v Garmisch-Partenkirchnu.

Še precej bolj od starejšega brata je od vrha oddaljen Domen Prevc. Ta se je v skakalno karavano vrnil šele v Engelbergu, kjer je z 28. in 29. mestom osvojil nekaj točk svetovnega pokala, a to seveda še niso dosežki, ki bi zadovoljili lani devetega skakalca na turneji. Ta bo po odločitvi Janusa začel šele na drugi postaji v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bo v ekipi zamenjal Jurija Tepeša.

Dolgo je veljalo, da je Domna na začetku sezone zaustavila viroza in da je bila ta glavni razlog, da ga na prvih štirih postajah svetovnega pokala ni bilo v ekipi, a sam to odločno zanika: "Vem, da so ven prišle marsikatere čudne zadeve, a zdaj lahko povem iz prve roke, da je šlo zgolj za enodnevno vročino. Da nisem bil na tekmah, je kriva zgolj slaba forma in prevelika nihanja v mojih skokih. Pri skokih pač ni tako, da boš treniral in treniral ter posledično postal dober. Poklopiti se morajo še vse ostale stvari."

Kot priznava, čuti tudi določen pritisk, ker ga ljudje vseskozi sprašujejo, kaj se z njim dogaja: "Zdi se mi zanimivo, kako imajo ljudje včasih kratek spomin. Tudi Robi Kranjec in še marsikdo so bili nekoč na vrhu in potem padli na dno. Pot nazaj je še veliko daljša kot pa prvi pohod na vrh. Ni vse tako lahko, kot je morda videti, da malo potreniraš in si že dober. Včasih lahko v skoke vlagaš še več kot vsi ostali, pa še vedno ne boš nič boljši. Tudi moji skoki gredo trenutno še gor in dol, a se počasi vzpenjajo."

Vse to seveda ne pomeni, da v tej sezoni nima svojih ciljev. "Če bom dobil prave občutke in bo šlo vse v pravo smer, lahko hitro pridem nazaj. V moji glavi še vedno ostaja, da lahko odlično skačem, predvsem na letalnici," je povedal najmlajši med brati Prevc, ki se je glede na prejšnja leta popravil v komunikaciji in postal bolj zgovoren kot prej.

Članki iz rubrike