nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 22.12.2017 22:23:13

Hirscherju 49. zmaga v svetovnem pokalu

Reuters
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Madonni di Campiglio. Hirscher je slavil z minimalno prednostjo štirih stotink sekunde pred Švicarjem Luco Ärnijem. Le stotinko sekunde počasnejši je bil na tretjem mestu Norvežan Henrik Kristoffersen.

Hirscher, ki je vodil že na prvi progi, je osvojil svojo 49. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Salzburžan na večni lestvici najboljših smučarjev in smučark le za eno zmago zaostaja za šestim mestom, ki ga zaseda nekdanji italijanski as Alberto Tomba, ki je v svoji karieri osvojil 50 zmag.

Finale nočne tekme pod žarometi je minilo brez slovenskega zastopstva. Oba slovenska predstavnika, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, sta odstopila in nista končala prve vožnje.

Najboljši smučar zadnjih šest zim je s četrto zmago in skupno 534 točkami prevzel mesto vodilnega v seštevku sezone. Kristoffersen na drugem mestu zaostaja 29 točk.



V slalomskem seštevku je Kristoffersen ubranil prednost pred Hirscherjem, ki za prvim mestom zaostaja le šest točk.

Glavni trener slovenske moške vrste za slalom in veleslalom Klemen Bergant je o nastopih naših tekmovalcev dejal: "Štefan je dobro smučal, a tam na sredini ni šel idealno, naredil je majhno napako, pri kateri je očitno ocenil, da je prevelika napaka. Potem je v strmini, tam kjer se ni dalo, preveč tvegal. Preveč je šel naravnost in odstopil. Kljub tej napaki je bil na zadnjem vmesnem času 19. To je bila ena velika priložnost, ki je nismo izkoristili, pa tudi velika šola za Štefana, da je treba, tudi če se naredi kakšna napaka, po planu, kot si ga je zadal in kot smo si pogledali, odpeljati do cilja in nato pogledati, koliko je tista napaka vzela časa. Če ne prideš v cilj, ni rezultata. Žan pa ni imel prave hitrosti že iz starta ven, potem pa je pojahal kol."

Ekipa tehničnih disciplin ima zdaj krajši premor, od 26. decembra naprej pa bodo sledili treningi v Zagrebu in Kranjski Gori. Naslednji tekmi svetovnega pokala za moške, zadnji v koledarskem letu, bo gostil Italijanski Bormio, kjer bosta 28. in 29. decembra na sporedu smuk in alpska kombinacija.

Članki iz rubrike