Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.12.2017 15:04:17

Izjemni Žan Kranjec razkril, o čem je razmišljal po prvi vožnji: Misli so mi uhajale na to ...

www.alesfevzer.com
Žan Kranjec se je na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev na klasični progi Gran Risa v italijanskih Dolomitih prvič v karieri zavihtel na oder za zmagovalce. Tretje mesto ni le Kranjčev najboljši dosežek, temveč gre za najboljšo slovensko uvrstitev na veleslalomih v Alta Badii. O temu sem sanjal že kar nekaj časa, je dejal.

"Obe vožnji sta mi dobro uspeli, ne bom rekel, da optimalno, a za ta teren mi je uspelo super. Tudi v drugo sem dobro branil mesto in mislim, da sem se kar dobro odzval. Sem pa zelo vesel, o temu rezultatu sem sanjal že kar nekaj časa, tako da sem res vesel," je dejal alpski smučar iz Bukovice pri Vodicah na Gorenjskem še preden se je povzpel na stopničke.

Po prihodu iz podelitve v ciljni areni pa je 25-letni tekmovalec najprej odgovoril na vprašanje, ali ga je lansko četrto mesto na temu prizorišču še dodatno motiviralo za današnji nastop: "Mogoče ne ravno to četrto mesto, ampak obe četrti mesti, pa letos sedmo. Želel sem si že narediti ta korak naprej. V Val d'Iseru sem rekel, da je mogoče že čas za to. Boril sem se in zelo sem vesel, da mi je uspelo." Kranjec je bil lani četrti že na uvodnem veleslalomu v Söldnu. Pred letošnjo Alta Badio je bilo četrto mesto njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.


"Misli so mi malo uhajale na to, da sem po prvi vožnji tretji, a poskušal sem se skoncentrirati na vožnjo in na to kaj moram narediti, da ostanem na stopničkah," je razkril misli, ki so se mu podile po glavi med vožnjama. Na koncu je dodal še nekaj besed o ponedeljkovem paralelnem veleslalomu, ki bo prav tako v Alta Badii: "Sigurno se ga veselim. To je čisto drugačna tekma, a dal bom vse od sebe. Sigurno pa je to tekma z manj pritiska."

"Žan je pokazal, da je eden izmed najboljših veleslalomistov na svetu, kar govorim že dve leti. Danes je imel tudi zelo dobro izhodišče po prvem teku, v drugem pa je naredil korektno vožnjo. Danes zmagati ne bi mogli, tudi če bi peljal še bolje. A prišel bo dan, ko bo Žan tudi čisto na vrhu. Smo zelo veseli, po dolgem času je slovenski veleslalomist spet na stopničkah. Žan ogromno vlaga v ta šport, v bistvu celega sebe. Počasi je rasel, zdaj je tudi dosti bolj zrel in pripravljen na takšne stvari. Danes je zelo lep dan za nas," je bil zadovoljen glavni trener slovenske moške ekipe v tehničnih disciplinah Klemen Bergant.

"Je kar res, da rad tukaj tekmuje, že lani je bil tukaj četrti. Moramo pa vedeti, da je bil prejšnji teden sedmi po prvem teku, danes pa tretji in tako dober po prvem teku ni bil še nikoli. Obakrat je smučal zelo korektno. Zdaj verjame vase, v svoj material, v vse okoli sebe. Njegov fokus je samo na smučariji, na tej izvedbi. Super dobro je, da iz njegovega smučanja, ki ga kaže v letošnji sezoni, pa ga je že lani, potegne čim več. Danes je naredil veliko stvar. Zdaj mora ta svoj potencial čim večkrat unovčiti," je še dejal trener o zmožnostih Kranjca, ki je s stopničkami pristal tudi med glavnimi slovenskimi aduti za kolajno na zimskih olimpijskih igrah februarja v južnokorejskem Pyeongchangu.

Članki iz rubrike