stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 16.12.2017 15:50:04

Japonke zmagale na prvi ženskim ekipni tekmi, Slovenke pete

Japonke so prepričljivo zmagale na prvi ekipni tekmi v zgodovini svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, ki je bila v nemškem Hinterzartnu (956 točk). Druge so bile Rusinje (863,7), tretje pa presenetljivo Francozinje (846,4). Slovenke so bile pete med enajstimi ekipami.

Urša Bogataj (93 in 96 m/214,9), Nika Križnar (96 in 94 m/213,3), Špela Rogelj (89 in 88,5 m/188,7) in Ema Klinec (85,5 in 93 m/212,1) so zbrale 829 točk.

Pred slovensko četverico je bila tudi Nemčija (836,5), čeprav so imele Nemke le sedem skokov, saj v finalu ni nastopila Svenja Würth. V prvi seriji je hudo padla in po 97 m dolgem skoku nepremično obležala v snegu. Prepeljali so jo v bolnišnico v Freiburg, po prvih podatkih pa si je težje poškodovala kolenske vezi in meniskus. Nemški trener Andreas Bauer je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa kritiziral tekmovalno žirijo, ker kljub velikim daljavam ni znižala naleta.

Štiriindvajsetletna Würthova je februarja letos na svetovnem prvenstvu v Lahtiju osvojila zlato na mešani ekipni tekmi. Januarja 2014 se je na tekmi v ruskem Čajkovskem že težje poškodovala in tedaj ni manjkalo veliko, da bi ostala hroma.


Japonke so vodile po prvi seriji, imele so 480,3 točke. Druge so bile Nemke (456,3), tretje pa Rusinje (435,4). Slovenke so bile pete (410,2 točk). Urša Bogataj je ekipo v prvi izmenjavi popeljala na četrto mesto, Nika Križnar in Špela Rogelj sta dosegli tretja izida v svojih skupinah, Ema Klinec pa sedmega. Ekipa je bila po skoku Križnarjeve tretja, po skoku Klinčeve pa je zdrsnila iz zmagovalnega odra na peto mesto.

Bogatajeva in Križnarjeva sta tudi v drugi seriji skočili uspešno, Rogljevi pa ni uspelo preseči 90 metrske oznake in pred zadnjo slovensko tekmovalko je bila Slovenija peta, kjer je ostala tudi po skoku Klinčeve, ki je dosegla šesti izid zadnje izmenjave. Tretja v svoji skupini je bila Bogatajeva, peti pa Križnarjeva in Rogljeva. Slovenija je bila v finalni seriji sicer skupno tretja, za Japonsko in Rusijo.

Japonke Yuki Ito, Kaori Iwabuchi, Yuka Seto in Sara Takanashi so v težavnih vremenskih pogojih drugouvrščene Rusinje ugnale kar za 92,3 točke. Vse japonske skakalke, razen Satove, so presegle 100 m. S 109 metri je nov ženski rekord skakalnice dosegla Maren Lundby, vendar je z norveško ekipo končala na sedmem mestu.

"Mi na vreme ne moremo vplivati, za vse je podobno. Skakalnico so danes skušali pripraviti malce bolje, a sneg jim je še vedno nagajal. Vidi se, da so tu bolj kot zimskih tekem navajeni tekem poletne velike nagrade. A na to mi nimamo vpliva. Skoki naših deklet tudi slučajno niso bili na podobni ravni kot posamezni včeraj. Moram reči, da sem bil po prvi seriji kar malo šokiran, ker smo enostavno preveč grešili, da bi bili bolj konkurenčni. V drugi seriji so dekleta želela narediti nekaj več, se prebiti nazaj na stopničke, a ni uspelo. Napake so se še vedno dogajale, breme je bilo pretežko, same sebi so naložile preveč odgovornosti. Ekipna tekma bi morala tekmovalke sprostiti, a jih ni. Zdaj moramo gledati naprej, jutri imamo še eno tekmo. Moramo se umiriti, odmisliti in ne preveč analizirati ter jutri iti naprej v boj za dobre uvrstitve," je tekmo strnil glavni slovenski trener Sten Baloh.

* Izidi, ekipna tekma, ženske:
 1. Japonska        956,0
(Yuki Ito, Kaori Iwabuchi, Yuka Seto, Sara Takanashi)
 2. Rusija          863,7
(Anastazija Barannikova, Aleksandra Kustova, Sofija Tihonova, Irina
Avakumova)
 3. Francija        846,4
(Lea Lemare, Julia Clair, Romane Dieu, Lucile Morat)
 4. Nemčija         836,5
 5. Slovenija       829,0
(Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj, Ema Klinec)
 6. Avstrija        800,6
 7. Norveška        798,3
 8. ZDA             717,1
...

Članki iz rubrike