ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.12.2017 15:22:38

Spet na meji regularnosti: Ferstlu vremenska loterija v Val Gardeni, Kline13.

Reuters
Nemec Josef Ferstl je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni. Drugo in tretje mesto je pripadlo Avstrijcema Maxu Franzu in Matthiasu Mayerju. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Boštjan Kline, ki je s 13. mestom prišel do najboljšega izida na tekmah v Val Gardeni.

Osemindvajsetletni Ferstl je svojo krstno zmago v svetovnem pokalu osvojil s časom 1:35,28 minute, na progo se je podal s startno številko 2 in izkoristil najboljše pogoje. Le dve stotinki sekunde je za Ferstlom zaostal Franz, Mayer pa se je na progi zadržal še osem stotink sekunde dlje. Kline je zaostal 1,12 sekunde za uvrstitev v prvi petnajsterici.

Tekma je bila na meji regularnosti, saj so se pogoji poslabšali že po enajstih tekmovalcev na startu, začelo je snežiti, spustila se je megla, tako da je bila slabša tudi vidljivost. Po dvajsetih minutah se je tekma znova začela, a se je po progi Saslong spustilo le še 27 tekmovalcev, ko so tekmo znova prekinili za daljši čas. Na koncu je bilo vreme močnejše. Tako da so obveljali izidi po 38 tekmovalcih, 42 tekmovalcev pa je ostalo brez nastopa, med njimi tudi Tilen Debelak.


Od Slovencev je točke osvojil še Martin Čater (+2,26) s 30. mestom, Klemen Kosi (+3,25) pa je na 36. mestu ostal zunaj točk.

Po prvi od dveh tekem v Val Gardeni so seštevki sezone še naprej v znamenju Vikingov. Norvežan Kjetil Jansrud, ki je ostal brez uvrstitve na 35. mestu, ostaja vodilni v posebnem superveleslalomskem seštevku, na vrhu skupnega seštevka pa sta Henrik Kristoffersen in Aksel Lund Svindal.

V Val Gardeni bo v soboto na sporedu še klasični smuk, v nedeljo pa bo bližnja Alta Badia v znamenju veleslaloma.

Članki iz rubrike