901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

zu
zu
2 10.12.2017 12:05:33

Ali se lahko ponovi NAJHUJŠI SCENARIJ? Lindsey Vonn po novi poškodbi sporoča: Zelo sem razočarana ...

Reuters
Lindsey Vonn po novi poškodbi previdna z napovedmi.

V St. Moritzu so bili organizatorji zaradi slabe vidljivosti prisiljeni odpovedati specialni superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark, ki bi skupaj z eno vožnjo slaloma štel tudi za alpsko kombinacijo. Na startu sta bili tudi Slovenki Maruša Ferk in Ana Bucik.

Razmere se niso spremenile niti po dveh prestavitvah začetka superveleslaloma, tako se je vodja ženskega svetovnega pokala odločil odpovedati nedeljsko tekmovanje.

V St. Moritzu so tako izpeljali le en superveleslalom, na katerem je v soboto svojo premierno zmago v svetovnem pokalu slavila domačinka Jasmine Flury. Edina Slovenka na startu superveleslaloma Maruša Ferk je osvojila 37. mesto. V petek so izpeljali kombinacijski slalom, na njem sta nastopili ob Ferkovi tudi Tina Robnik in Ana Bucik, drugi superveleslalomski del kombinacije pa je odpadel zaradi megle.

Še pred odpovedjo je s svojo odločitvijo, da na superveleslalomu ne bo nastopila, šokirala Lindsey Vonn. Za mnoge najboljša smučarka vseh časov je sporočila: "Na žalost danes ne bom tekmovala. Zelo sem razočarana, ampak moj največji cilj so olimpijske igre. Zdaj se moram pozdraviti, da bom naslednji teden pripravljena, še bolj pomemben pa je februar. Hvala za vse dobre želje."

Vonnova čuti močne bolečine v hrbtenici, za kako hudo poškodbo gre, pa bo več jasnega v prihodnjih dneh. Ženska smučarska karavana se zdaj seli v Francijo, v četrtek pa bo na sporedu trening smuka. Američanka v Val d'Iseru bržkone ne bo po nepotrebnem tvegala, ne nazadnje je morala zaradi poškodbe izpustiti že olimpijske igre leta 2014.

Članki iz rubrike