podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

sta
sta
0 09.12.2017 14:56:19

Kranjec: Moraš biti zelo lačen in si veliko upati

www.alesfevzer.com
Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v domačem Val d'Iseru. Drugi je bil Nemec Stefan Luitz. Vodilni po prvi vožnji Avstrijec Marcel Hirscher je tekmo končal na tretjem mestu. Izid sezone je s sedmim mestom vpisal Slovenec Žan Kranjec. Štefan Hadalin je pristal na 27. mestu.

Pinturault je svojo jubilejno 20. zmago v svetovnem pokalu osvojil z najboljšim časom finalne vožnje. Francozu se je na drugi progi najbolj približal prav Luitz, medtem ko je Hirscher, ki je uvodni veleslalom v Beaver Creeku dobil z veliko prednostjo in sijajno finalno vožnjo, tokrat izgubil bitko s tekmecema za prvi dve mesti. Na progi je imel veliko težav, ob stiku z enimi od vratc je pobral del zastavice, z 11. časom finala pa je nato le dobil boj za tretje mesto.

Hirscher vodi v seštevku discipline. Le 20 točk manj ima drugi Luitz. V skupnem seštevku so na prvih treh mestih Norvežana Kjetil Jansrud in Aksel Lunds Svindal ter Švicar Beat Feuz.

Še naprej navdušujeta edina slovenska predstavnika na veleslalomih v svetovnem pokalu, ki sta se še na drugem veleslalomu v tej sezoni prebila v finale ter osvojila točke.

"Dobro sta 'odsmučala', prvi tek še celo malo bolje. V drugem teku je imel Žan še kar nekaj rezerve in sam ve, da ima rezervo. Je pa dobro, da je zraven na teh težkih progah, da se lahko kosa z najboljšimi in to je dobra osnova za naprej. To je bil njegov tretji najboljši rezultat v karieri. Upam, da bo ta rezultat prinesel nazaj tudi prvo skupino, ker je drugače startati pod 15. Sem zelo zadovoljen, tehnično je šlo zelo dobro, imamo pa še taktične rezerve. Napadati mora od vrha do dol. Štefan je imel v drugem teku težave, ni mogel dobro smučati, na smučeh se ni dobro počutil. Upam, da bomo našli ta razlog, zakaj se je to zgodilo, tako da se to ne bo več ponavljalo. Se je pa že iz starta ven videlo, da ni pravi, da ni tako, kot se on pelje. Temu primerno je tudi zaostal, je pa bil drugič v karieri v finalu na veleslalomih, tako da je to zanj lep rezultat," je slovenska nastopa ocenil glavni trener ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant.



Kranjec je bil na prvem veleslalomu v Beaver Creeku 14. V seštevku discipline zaseda osmo mesto. Še tretjič v svetovnem pokalu se je uvrstil v prvo deseterico. Lani je tako v Söldnu kot v Alta Badii namreč prišel na četrto mesto. Kranjec je s sedmim mestom vpisal najboljši izid sezone slovenskih smučarjev. Pred tem je zablestela Ana Drev z osmim mestom na veleslalomu v Killingtonu.

"Počutil sem se dobro, vem tudi, da smučam dobro. Pogoji so bili zelo težki, v prvem teku morda celo bolj, saj je bila vidljivost slaba. Moram reči, da sem dobro 'odsmučal', v kakšnih delih mi še kaj manjka, ne gre do tistega limita za najvišja mesta. Delal bom na temu, da naredim še korak naprej. Ko si enkrat na startu na tako težki progi, moraš biti zelo lačen in si veliko upati. A če veš, da dobro smučaš, če je vse v redu, je to sigurno lažje, tako da mislim, da bom to uspel narediti," je dejal Kranjec.

Izkazal se je tudi Štefan Hadalin, ki postaja tudi veleslalomski mojster napadov iz ozadja. S startno številko 55 se je zavihtel na 21. mesto prve vožnje. V finalu pa ni ponovil vožnje iz Beaver Creeka, ko je s 16. mestom osvojil svoje prve veleslalomske točke. V Franciji je zasedel 27. mesto (+3,82).

V Val d'Iseru bo v nedeljo na sporedu še moški slalom, s tremi Slovenci na startu, ko se bo Kranjcu in Hadalinu pridružil Žan Grošelj.

Članki iz rubrike