gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 03.12.2017 14:13:50

Herrmannova najhitrejša tudi v zasledovanju, Slovenki v ozadju

Anja Eržen
Arsen Perić
Nemška biatlonka Denise Herrmann je v Östersundu dosegla še drugo zmago, saj je bila najhitrejša tudi današnjem v 10-kilometrskem zasledovanju, s čimer je utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Francozinja Justine Braisaz je s 100-odstotnim strelskim izkupičkom zaostala za 25,8 sekunde, Norvežanka Marte Olsbu pa za 48.

Herrmannova je obvladovala konkurenco do prvega strelskega postanka v stoječem položaju, ko sta dva naboja končala na robu tarče, je to za vodstvo izkoristila Braisazova, v igri za zmago pa sta bili še Norvežanka Olsbujeva in Italijanka Daniela Wierer. Po zadnjem streljanju pa sta z ničlo odšli na pot Braisaova in Herrmannova, ki je v zadnjih dve kilometrih pokazala moč v smučini in tekmico ugnala za skoraj pol minute. Zaradi treh kazenskih krogov Wiererjeve je Olsbujeva brez težav ubranila najnižjo stopničko zmagovalnega odra.


Enaindvajsetletna Urška Poje v prvič v karieri nastopila v zasledovanju in bila po streljanjih leže na 44. in 45. mestu ter bila blizu tudi prvim točkam v karieri. V nadaljevanju so sledili trije kazenski krogi, s čimer je mlada Slovenka nazadovala na 50. mesto in dosegla najboljšo uvrstitev v karieri. Anja Eržen pa je morala v kazenski krog kar devetkrat in strelišče je za zadnji krog zapustila šele, ko je bilo več kot 20 tekmovalk že v cilju. Na koncu je bila 58. med 59 nastopajočimi tekmovalkami.

Ob 15.15 bo na sporedu še moško zasledovanje z Jakovom Fakom, Klemnom Bauerjem in Mitjo Drinovcem.

Značke: biatlon, sta

Članki iz rubrike