nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

jz
jz
0 25.11.2017 11:26:50

BOŠTJAN KLINE: Včasih ME STISNE, ko se na hribu spomnim na NJEGOVO SMRT

Grega Wernig
Boštjan Kline je bil najboljši slovenski smučar v pretekli sezoni. Dosegel je svojo prvo zmago v svetovnem pokalu in bil na koncu med deseterico v skupnem seštevku discipline. V novi sezoni, ki naj bi se začela danes, pa si želi narediti korak naprej. Načrtuje zmage (ne eno samo zmago) v svetovnem pokalu in olimpijsko kolajno.

"Dobro sem pripravljen in dobro se počutim. V pripravljalnem obdobju smo delali zelo kakovostno, poleg tega pa so mi celotne priprave res ustrezale. Moja želja je, da bi čim bolje odprl sezono, ki se bo začela tu, v Lake Louisu. Pomembno je, da se osredotočim na smučanje ter si vizualiziram vse tisto, kar me spodbuja k dobremu smučanju in pripravi na tekmo. Prepričan sem, da bo vse skupaj steklo tako, kot si želim. Zadovoljen bi bil z uvrstitvijo med najboljšo deseterico," pravi Boštjan Kline, ki ga mnoge spletne strani in revije, specializirane za alpsko smučanje, uvrščajo med peterico tistih v hitrih disciplinah, ki naj bi v tej sezoni zablesteli: "Vem, da je tako, in take napovedi mi zelo godijo. Toda saj veste, kako je. Mediji so pred prvimi tekmami polni predvidevanj in napovedi. Še bolj pri drugih športih. Uh, koliko je napovedi in predvidevanj pred svetovnim prvenstvom v nogometu. Vsi nekaj ugibajo, potem pa se zgodi ravno nasprotno. To je tako kot s stavnicami oziroma igrami na srečo."

Pričakovanje začetka sezone je zaznamovala smrtna nesreča Davida Poissona v Nakiski. "Seveda sem bil pretresen, ko sem slišal za tragično nesrečo. Tudi zdaj me tu in tam stisne, ko se spomnim nanj. Ampak življenje gre naprej in tudi nesreče so del življenja. Nekateri doživijo več, drugi manj, sicer pa si tako ali tako ne izbiramo sami, kdaj gremo. Danes je taka nesreča bolj občutljiva tema, so se pa dogajale tudi nekoč. Celo več nesreč se je dogajalo, vendar je bila umrljivost že tako višja, življenjska doba je bila krajša, mediji niso bili tako razširjeni in ljudje se zaradi tega niso tako obremenjevali. To je pač del življenja. Vsi bomo nekega dne odšli," je povedal odlični slovenski smukač.

CELOTEN INTERVJU Z BOŠTJANOM KLINETOM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI IZDAJI EKIPE SN.

Članki iz rubrike