Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

T.L.
T.L.
4 14.11.2017 10:02:41

Grozljive podrobnosti smrti francoskega smukača! Prevoz v bolnišnico ne bi imel smisla, ni imel možnosti ob brutalnem trku v ...

David je leta 2013 v smuku osvojil bronasto medaljo na SP.
Reuters
Poisson je bil med tekmovalci priljubljen, pogosto je imel na obrazu narisan širok nasmeh, poznan pa je bil po vzdevku Caillou.

Smučarski svet žaluje po tragični in prezgodnji smrti priljubljenega francoskega smukača Davida Poissona (35), dobitnika bronaste medalje v smuku na svetovnem prvenstvu leta 2015, ki je umrl v ponedeljkovi nesreči med treningom v kanadskem smučarskem središču Nakiska v Alberti. Poisson je skupaj z ekipo treniral za tekmo svetovnega pokala v smučarskem prizorišču Lake Louise, ki je napovedana za 25. in 26. novembra letos.

Organizacija Kananaskis RCMP (Royal Canadian Mounted Police) je javnosti posredovala kratko sporočilo o okoliščinah Poissonove smrti. Njihove dosedanje ugotovitve, ki jih povzema kanadski CBC News, kažejo, da je smukač umrl za posledicami poškodb, ki jih je utrpel, ko se je zataknil z robnikom smučke, nakar ga je odneslo skozi varnostno mrežo v drevo.

david poisson_tekma
Do usodnega ponedeljkovega dopoldneva je upal, da se bo kvalificiral na bližnje olimpijske igre v Pyeongchangu.
Reuters

Smrtne nesreče v alpskem smučanju: 

1959: Toni Mark (Avt), Wallberg (Nem); 1959: John Semmelinck (Kan), Garmisch (Nem); 1964: Ross Milne (Avs), Innsbruck (Avt); 1964: Walter Mussner (Ita), Cervinia (Ita); 1970: Michel Bozon (Fra), Megeve (Fra); 1972: David Novelle (ZDA), Winter Park (ZDA); 1975: Michel Dujon (Fra), Tignes (Fra); 1979 (umrl leta 1985): Leonardo David (Ita), Lake Placid (ZDA); 1991: Gernot Reinstadler (Avt), Wengen (Švi); 1994: Ulrike Maier (Avt), Garmisch (Nem); 2001: Regine Cavagnoud (FRA), Pitztal (Avt); 2017: David Poisson (Fra), Nakiska (Kan). (STA)

Zdravniška reševalna ekipa v Calgaryju (Calgary EMS) je obvestilo o nesreči prejela sredi ponedeljkovega dopoldneva, ob prihodu na kraj nesreče pa so lahko razglasili le smrt nesrečnega smukača, je povedal njihov tiskovni predstavnik Adam Loria. Zato do sprva načrtovanega helikopterskega prevoza smukača v bolnišnico sploh ni prišlo. 

Ob tragičnem dogodku se vrstijo izrazi sožalja smučarskih organizacij, Poissonovih smučarskih kolegov in drugih ljubiteljev smučanja.  Oglasila se je tudi francoska ministrica za šport Laura Flessel, ki je med drugim dejala, da bo pozorno preučila okoliščine nesreče. 

Poisson je bil priljubljen med tekmovalci, pogosto je imel na obrazu narisan širok nasmeh, poznan pa je bil po vzdevku Caillou.

V tekmah za svetovni pokal je tekmoval od leta 2004. Leta 2013 je na svetovnem prvenstvu v Schladmingu osvojil bronasto kolajno, na prestižnem smuku v avstrijskem Kitzbuehelu pa je v isti sezoni osvojil četrti mesto. Leta 2015 je na smuku v italijanski Santa Caterini osvojil edine stopničke v svetovnem pokalu, in sicer tretje mesto. Leta 2016 je v Wengnu zasedel 6. mesto, v Kitzbuehelu pa je bil na slovitem pokalu Hahnenkamm deveti. 

Tekmoval je tudi za zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je v smuku zasedel 16. mesto, do usodnega ponedeljkovega dopoldneva pa je tudi upal, da se bo kvalificiral na bližnje olimpijske igre v Pjongčangu.

david poisson_smukač
Poznan pa je bil po vzdevku Caillou.
Reuters

smukač_francija Poisson
David Poisson
Profimedia

Članki iz rubrike