Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
2 12.11.2017 13:34:41

Mama Ilke Štuhec ŠOKIRALA in OBTOŽILA: Kriva sem za njeno hudo poškodbo! Kriva sem in krivi so tisti, ki jim nisem preprečila ...

Andrej Križ
Ilka Štuhec trenutno okreva po strganih križnih vezeh, njena mama Darja Črnko pa je postregla z zanimivim, za mnoge kontroverznim razmišljanjem o krivcu za poškodbo.

Ilka Štuhec, ki je v minuli sezone svetovnega pokala zablestela in se izstrelila med zvezdnice tega športa, je sanjala o olimpijski kolajni, toda njenih sanj je bilo konec še preden se je sezona začela. Pred tedni si je namreč med treningom slaloma strgala križne vezi, zdaj pa je pred njo dolgo in zelo naporno okrevanje. Veliko prahu je dvignila njena mama Darja Črnko, ki je v intervjuju za Večer iskala krivce za nastalo situacijo. Našla jih je tudi v številnih medijskih in sponzorskih aktivnostih: "Zavedam se, da mora vsak opraviti svoje delo. Opravljam ga jaz, opravljate ga vi, novinarji, in svoje upravičeno zahtevajo sponzorji. Veliko dajo in zato želijo, da se jim na svoj način to povrne. Problem je nastal, ker je bilo med pripravami na lansko sezono marsikaj zamujenega, saj očitno niso računali na tak preboj. Ko je Ilka začela zmagovati ..., se je vse skoncentriralo v dva kratka meseca. Takrat je bilo vse tako skoncentrirano, da je postalo neobvladljivo. To nama je resno nažiralo živce, saj se nismo bili več sposobni osredotočiti na naše delo," je povedala mama Ilke Štuhec in nadaljevala: "Kriva sem, ker nisem vsem odkrito rekla, naj nam dajo mir. Ker jim tega nisem mogla reči. Kriva sem. Stvari bi morala peljati bolj po svoje. V tujini smo bili dlje časa tudi zato, da bi imela mir. Doma bi imela še kup obveznosti, ki niso bile vezane na trening. Pa so prihajali tudi na Pitztal, tudi tam so bila napovedana snemanja. To sicer ni glavni vzrok za poškodbo, a zopet nam ni uspelo najbolje zložiti postranskih stvari, da bi lahko bili skoncentrirani samo na trening." Priznala je še, da Ilki ves pomp ni več ustrezal in da je bila njena poškodba v Pitztalu posledica novih okoliščin, na katere nismo bili pripravljeni.

Članki iz rubrike