Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
8 10.08.2017 11:34:01

Mora oboževalce skrbeti? Kaj se dogaja s Petrom Prevcem in njegovo formo!?

Tit Košir
Peter Prevc ni odpotoval na sobotno tekmo grand prixa v francoskem Courchevelu.

Peter Prevc po sanjski sezoni 2015/2016, v kateri je med drugim postavil tudi svetovni rekord v številu doseženih točk v skupnem seštevku svetovnega pokala, je bil v lanski sezoni daleč od sijajnih dosežkov.

Sezono je končal na devetem mestu, kar ga ni niti malo zadovoljilo. Tudi zato so že v pripravljalnem obdobju vse oči uprte vanj in v to, ali bo vendarle našel prave občutke. In tudi prave smuči. Trenutno namreč Prevc testira Fisherjeve smuči, nato pa se bo odločil, ali bo zamenjal proizvajalca.

Mora njegove oboževalce skrbeti pred začetkom zimske sezone? Prevc namreč trenira v Kranju, medtem ko so njegovi reprezentančni kolegi v Franciji. "Peter ima poleg treninga moči tudi specialni trening tehnike. Da se bodo vzorci, ki so pravi, usedli. Zato je v tem trenutku bolje, da ne menja skakalnice in utrdi tehniko na eni. Ko se mu bo tehnika utrdila, bo lahko izluščil tudi svojo kakovost. Malce ga še begajo občutki, ker smo šli v počepu v ekstrem, kar mu prinaša to, da bo pravilno prihajal na mizo. Posamezni skoki mu dajejo prave impulze in ti mu bodo vrnili stabilnost ter kakovost. Kakšen trening zelo dobro opravi, na naslednjem pa mu ne uspe, kot si je zamislil. Takrat se morda pojavi kaj nervoze. A ko se pogovoriš, je bolje. Mora vedeti, da se bodo slabi vzorci vračali, zato mora biti zdaj močan in delati. Ko bo dobrih veliko in se bo držal rdeče niti, se bo spet dvignil," je v pogovoru za Sportal razkril Jani Grilc, pomočnik Gorana Janusa. 

Članki iz rubrike