favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

zu
zu
64 31.07.2017 08:15:53

Izdaja? Velika izdaja? Presodite sami! Peter Prevc v lovu na boljšo formo obrača hrbet slovenskemu ...

Bobo
Kako se bo odločil Peter Prevc? In kaj bo naredil?

Peter Prevc je bil po zgodovinski sezoni 2015/16 prisiljen zamenjati proizvajalca smuči. Elan je po tisti sezoni opustil program skakalnih smuči, proizvodnjo pa je prevzel domači podjetnik in inovator Peter Slatnar.

V lanski sezoni so številni smučarski skakalci tako skakali na Slatnarjevih smučeh, ki naj bi bile še stopničko boljše od Elanovih. A očitno vsem niso bile pisane na kožo, to še posebej velja za Petra Prevca, ki je imel lani kar nekaj težav. Očitno se ni dobro ujel z novimi smučmi, zaradi česar se je zdaj odločil preizkusiti nove.

Na zadnji tekmi poletne velike nagrade v Hinterzartnu je smuči proizvajalca Slatnar tako zamenjal za Fischerjeve, a jih za zdaj le preizkuša. Če se bodo izkazale za boljše, ga bomo v naslednji sezoni kakopak spremljali na smučeh tujega proizvajalca.

Kako pa morebiten odhod Prevca h konkurenci vidi Peter Slatnar? "Tega ne bi jemal kot poraz. To jemljem kot spodbudo in motivacijo za naprej. Če bo Peter Fischerjeve smuči prepoznal kot boljše, se lahko iz tega kaj naučimo. Seveda bo bolelo. Včasih boli, vendar vedno pravim, da moramo biti ljudje razumni in gledati s športne plati. Nobenih zamer ne sme biti. Nam je pomembno, da ga spet spravimo na oder za zmagovalce. Če bo na naših smučeh, toliko bolje," je za siol.net med drugim dejal slovenski podjetnik.

Prevc bo moral sicer dokončno odločitev o smučeh sprejeti v mesecu avgustu.

Članki iz rubrike