Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.06.2017 18:42:22

Skakalci v Planici že pilijo formo za olimpijsko sezono (foto)

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca A v smučarskih skokih v teh dneh vadi v Planici. Petčlanska ekipa na čelu z glavnim trenerjem Goranom Janusom se v odličnih pogojih pripravlja na sezono, katere vrhunec bodo olimpijske igre v Pyeongchangu februarja 2018.

Janus ima v ekipi Petra Prevca, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Anžeta Laniška in Anžeta Semeniča. Tehnične treninge na skakalnici so začeli v Beljaku in Ramsauu, prejšnji teden so bili v italijanskem Predazzu, zdaj pa tri dni trenirajo pod Poncami.

Prihodnji teden se bo sezona začela tudi s tekmami celinskega pokala v Kranju, le teden dni pozneje pa bosta na sporedu prvi preizkušnji poletne velike nagrade v poljski Wisli. Tam bo slovenska ekipa nastopila v najmočnejši postavi, pridružila pa se ji bosta še dva najboljša člana s tekem celinskega pokala v Kranju.

"Za letošnjo sezono smo se odločili, da ekipo zmanjšamo, kar se tudi pozna pri samem delu. Je lažje. V mesecu juniju smo zamenjali veliko skakalnic, ker želimo spreminjati naklone skakalnic. Bili smo v Beljaku, v Ramsauu, prejšnji teden v Predazzu in zdaj smo spet v Planici. V zadnjih letih smo se držali bolj doma, zdaj pa smo kar precej v tujini. Tokrat menjamo število skakalnic. Kako kaže? Potrebno je priti v ritem, fantje v dveh ali treh skokih na treningu že pokažejo pravi obraz, kar je zelo dobro," je dejal Janus in napovedal rotacijo skakalcev na poletni VN.


"Letos poleti bomo na poletni veliki nagradi rotirali veliko število skakalcev, ozirali pa se bomo tudi h kvotam, da imamo za zimo šest zagotovljenih mest. Poletno obdobje pa bo predvsem namenjeno delu. Delo, delo in še enkrat delo. Poletje je za nas garanje," poudarja glavni trener, ki bo prihodnji teden svoje izbrance peljal v Kranj.

Janus pravi, da glede same rotacije še nima natančne slike. "B-ekipa in mladinci imajo po tekmah celinskega pokala dopuste. Za Hinterzarten bomo morali tako zbrati ekipo, medtem ko za Wislo in Courchevel ne bo težave, ker potujemo s polno prvo ekipo. Veliko rotacij v ekipi pa bo predvsem v Hakubi, Čajkovskem in Almatyju," pojasnjuje Janus.

Eden glavnih adutov v olimpijski sezoni bo Peter Prevc. "Iz lanske sezone sem odnesel to, da se nikoli ne smeš prepustiti neki rutini, ampak da moraš biti z glavo čisto pri stvari. Pred vsako olimpijsko sezono, ki sem jo imel, se bolj spogledujem z olimpijskimi igrami. Res pa je do tja še dolga pot in potrebno je biti potrpežljiv," meni Prevc.

Glede treninga pa pravi: "Samega treninga v primerjavi s prejšnjimi leti nismo prav veliko spreminjali. Nekaj smo dodali, nekaj smo vzeli, to je pač stalnica. Osebno sem si več časa vzel po treningu, da sem premislil, kaj mi je prinesel, kaj mi je vzel, kaj je bilo dobrega, kaj slabega, na kaj moram biti bolj pozoren in kaj mi krade energijo. Ko to razčistim, trening umaknem in se zatopim v drugo stvar, da skoki niso v glavi."

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike