Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rp
rp
0 28.05.2017 19:42:34

Avstrijski kombinatorec odslej za Slovenijo

Tomaž Druml
Profimedia
Tomaž Druml, pripadnik slovenske manjšine na Koroškem, bo že v naslednji sezoni svetovnega pokala v nordijski kombinaciji tekmoval za Slovenijo.

Gre za že uveljavljenega 29-letnega tekmovalca, ki se podobno kot Marjan Jelenko lahko pohvali z naslovom mladinskega svetovnega prvaka. To mu je uspelo leta 2008 na prvenstvu v Zakopanah, in sicer v sprintu. Od takrat bolj ali manj redno nastopa v svetovnem pokalu, kjer se lahko pohvali z dvema osmima in tremi devetimi mesti. Zadnja sezona se mu ni najbolje posrečila, saj v štirih nastopih na tej ravni ni osvojil točk, bil pa je trikrat drugi v celinskem pokalu.

"Uspeli smo s predlogom za prestop dosedanjega avstrijskega reprezentanta v nordijski kombinaciji Tomaža Drumla, pripadnika slovenske manjšine na Koroškem, ki se je odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v Sloveniji, s čimer je predsedstvo soglašalo, čeprav vsi pogoji niso bili izpolnjeni. Mislim, da se bo naša reprezentanca v nordijski kombinaciji s tem prestopom okrepila za uglednega in izkušenega tekmovalca," je po seji predsedstva FIS v Portorožu dejal slovenski predstavnik Janez Kocijančič.

Članki iz rubrike