Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.05.2017 22:40:27

Ilka Štuhec domov odšla z uro

Smučarska zveza Slovenije je na današnjem Večeru šampionov v Unionski dvorani v Ljubljani zbrala športnike in športnice največje panožne zveze v državi in jim podelila kipce ter plakete bloških smučarjev, ki so namenjeni najboljšim tekmovalcem oziroma tekmovalkam.

Vse navzoče sta na začetku pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Slednji je v svojem nagovoru poudaril, da je ponosen na zgodbe o uspehu, ki jih SZS piše v zadnjem obdobju, na 10 junakov zime, ki so v minuli zimi stopili na oder za zmagovalce, izpostavil je tudi stabilno poslovanje zveze s pogledom daleč v prihodnost.

Predsednik SZS ni pozabil niti na okroglo obletnico delovanja, ki zvezo čaka v naslednjem letu, 80 let delovanja, v katerih se je nabralo kar 19 medalj z olimpijskih iger, 50 medalj s svetovnih prvenstev in 227 zmag v svetovnem pokalu.

Po nagovoru predsednika SZS, ki bo ponovno kandidiral za to mesto, je sledila tradicionalna podelitev kipcev in plaket bloških smučarjev najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v sezoni 2016/17.



Kipec bloškega smučarja so prejeli Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Žan Košir, Filip Flisar, Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, moška ekipa v smučarskih skokih (Peter Prevc, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan) in gospodarska družba Gorenje iz Velenja za 25 let neprekinjenega sponzorstva Smučarske zveze Slovenije - nordijskih reprezentanc.

Posebna priznanja SZS za dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih so prejeli moška mladinska reprezentanca v smučarskih skokih (Žiga Jelar, Tilen Bartol, Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič), mešana mladinska ekipa v smučarskih skokih (Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar), ženska mladinska ekipa v smučarskih skokih (Jerneja Brecl, Katra Komar, Nika Križnar in Ema Klinec), Ema Klinec, Nika Križnar in Meta Hrovat.

Ob koncu prireditve je sledil še vrhunec, ko je Ilka Štuhec s strani podjetja SloWatch prejela uro za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu in najuspešnejšo športnico pretekle zime.

Značke: smučanje, zveza

Članki iz rubrike