Mobilna verzija
marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

STA
STA

Ilka Štuhec domov odšla z uro

Smučarska zveza Slovenije je na današnjem Večeru šampionov v Unionski dvorani v Ljubljani zbrala športnike in športnice največje panožne zveze v državi in jim podelila kipce ter plakete bloških smučarjev, ki so namenjeni najboljšim tekmovalcem oziroma tekmovalkam.

Vse navzoče sta na začetku pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. Slednji je v svojem nagovoru poudaril, da je ponosen na zgodbe o uspehu, ki jih SZS piše v zadnjem obdobju, na 10 junakov zime, ki so v minuli zimi stopili na oder za zmagovalce, izpostavil je tudi stabilno poslovanje zveze s pogledom daleč v prihodnost.

Predsednik SZS ni pozabil niti na okroglo obletnico delovanja, ki zvezo čaka v naslednjem letu, 80 let delovanja, v katerih se je nabralo kar 19 medalj z olimpijskih iger, 50 medalj s svetovnih prvenstev in 227 zmag v svetovnem pokalu.

Po nagovoru predsednika SZS, ki bo ponovno kandidiral za to mesto, je sledila tradicionalna podelitev kipcev in plaket bloških smučarjev najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v sezoni 2016/17.

Kipec bloškega smučarja so prejeli Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Žan Košir, Filip Flisar, Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, moška ekipa v smučarskih skokih (Peter Prevc, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan) in gospodarska družba Gorenje iz Velenja za 25 let neprekinjenega sponzorstva Smučarske zveze Slovenije - nordijskih reprezentanc.

Posebna priznanja SZS za dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih so prejeli moška mladinska reprezentanca v smučarskih skokih (Žiga Jelar, Tilen Bartol, Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič), mešana mladinska ekipa v smučarskih skokih (Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar), ženska mladinska ekipa v smučarskih skokih (Jerneja Brecl, Katra Komar, Nika Križnar in Ema Klinec), Ema Klinec, Nika Križnar in Meta Hrovat.

Ob koncu prireditve je sledil še vrhunec, ko je Ilka Štuhec s strani podjetja SloWatch prejela uro za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu in najuspešnejšo športnico pretekle zime.

Značke: smučanje , zveza