favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rp
rp
0 03.05.2017 14:33:35

Štirinajsterica smučarjev rekla zbogom

Sarka Strachova
Reuters
Čeprav je pred vrati olimpijska sezona, se je kopica smučarjev in smučark, ki so nastopali v svetovnem pokalu, odločila tekmovalne smuči postaviti v kot.

Zgolj šesterica, ki se je po končani sezoni smučarsko upokojila, je v svoji karieri dosegla 18 zmag v svetovnem pokalu in kar 80 uvrstitev na zmagovalni oder. Dve zmagi in 17 stopničk je prispevala Čehinja Sarka Strachova (prej Zahrobska), ki se lahko pohvali tudi z naslovom slalomske svetovne prvakinje leta 2007, še tremi uvrstitvami na zmagovalni oder na SP ter slalomskim bronom z OI 2010 v Vancouvru. Šest zmag, 24 stopničk in mali kristalni globus v smuku beleži avstrijski specialist za hitre discipline Klaus Kröll, štiri zmage in 20 stopničk Švicarka Fabienne Suter, Dve zmag in osem stopničk švedski specialist za slalom Jens Byggmark, tudi drugi 2011 na SP v Garmischu, tri zmage in deset stopničk še en avstrijski specialist za hitre discipline Georg Streitberger, z eno zmago pa se lahko pohvali švicarski specialist za slalom Marc Gini.

Ob naštetih svoje smučarske kariere zaključujejo tudi Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted, Američanka Leanne Smith, Avstrijca Joachim Puchner in Christoph Nösig, Francozinji Marion Pellissier in Laurie Mougel in Finka Merle Soppela.

Značke: smučarji, slovo

Članki iz rubrike