kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.04.2017 09:15:30

Suterjeva po poti prijateljice in konkurentke Mazejeve

Švicarska alpska smučarka Fabienne Suter se je v po 15 letih uradno poslovila od smučarske karavane. Kot pravi sama, pri 32-ih letih nima več pravega motiva za boj proti tekmicam in poškodbam, ki so ji skozi vso kariero mešale štrene in ki so ji najbrž tudi preprečile, da bi še bolj razvila svojo nadarjenost.

Suterjeva, prijateljica nekdanje slovenske šampionke Tine Maze, s katero sta zastopali švicarskega proizvajalca smuči Stöckli, je v svetovnem pokalu vknjižila štiri zmage, zadnjo v sezoni 2015/16 v Bad Kleinkircheimu, kjer se ji je najbolj približala prav Mazejeva. Osvojila je tudi tri kolajne v posamičnih disciplinah svetovnega pokala, v superveleslalomskem je bila dvakrat tretja, v smukaškem pa enkrat druga. V tekmah svetovnega pokala je 20-krat stopila na stopničke zmagovalnega odra.

Na velikih tekmovanjih z izjemo ekipne tekme svetovnega prvenstva leta 2007 kolajne nima, še najbližje ji je bila na olimpijskih igrah v Vancouvru, ko je v veleslalomu presenetljivo zasedla četrto mesto, v smuku je bila peta, v kombinaciji pa šesta.

Članki iz rubrike