Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.04.2017 13:59:01

Nekoč Tina Maze in Ilka Štuhec, maja pa Ester Ledecki

Tina Maze
Reuters
Znana je prejemnica letošnje že 21. po vrsti nagrade Mattea Baumgartna. Ta nagrada gre letos v roke češki deskarki na snegu in smučarki Ester Ledecki. Gre za priznanje za športne talente v zimskih športih, ki najbolje združujejo vrhunske športne dosežke in uspešno šolanje. Omenjeno nagrado sta dobili tudi Tina Maze in Ilka Štuhec.

Lani je omenjena nagrada pripadla slovenski smučarski skakalki Katji Požun, ki ji je kot zmagovalki izbora pripadla denarna nagrada v višini 3000 evrov.

Nagrado podeljuje italijanska družina Baumgarten vsako leto v spomin na preminulega sina, v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis), fundacijo Pro Valtellina in klubom Lions iz Bormia. Za nagrado se lahko potegujejo tekmovalci in tekmovalke iz šestih olimpijskih disciplin pod okriljem zveze Fis.


Matteo Baumgarten je bil nadarjen alpski smučar in hkrati vzoren študent. Leta 1996 se je smrtno ponesrečil v avtomobilski nesreči, njegova družina pa je v njegov spomin začela podeljevati nagrado, ki jo prejme tekmovalec ali tekmovalka, ki je uspešen tako na tekmovanjih kot tudi pri študiju.

Med dobitnicami tega priznanja sta bili že upokojena finska alpska smučarka Tanja Poutiainen ter avstrijska tekmovalka Bernadette Schild. Leta 2005 je nagrado prejela najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze, leta 2012 je nagrada pripadla prav tako alpskemu smučarju Filipu Mlinšku, ki ga je leta 2013 nasledila še ena zelo uspešna slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec.

Za 21. izbor po vrsti se je potegovalo 24 kandidatk oziroma kandidatov iz 17 nacionalnih smučarskih zvez. Komisijo pa je najbolj prepričala prav mlada češka tekmovalka, ki uspešno združuje študij komunikologije in marketinga na poslovno-upravni fakulteti v Pragi ter vrhunski šport. Letošnji nagrajenki bodo nagrado izročili na slovesnosti, ki bo 14. maja v Bormiu.

Značke: smučanje, nagrada

Članki iz rubrike