Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rp
rp
0 12.04.2017 11:38:30

Slovo Byggmarka in Ginija

Jens Byggmark
Reuters
Slalomska specialista, Šved Jens Byggmark in Švicar Marc Gini, sta se po koncu sezone odločila smuči postaviti v kot.

Pri obeh so k odločitvi o koncu karier precej pripomogle pogoste težave s poškodbami. Byggmarka so težave z bolečim kolenom mučile tudi v tej sezoni. Prvič si je ligamente natrgal že leta 2013, zaradi česar je naslednjo sezono tudi izpustil. Po tistem se nikoli več ni povsem opomogel in se vrnil v ospredje, zadnjo sezono pa je zaradi novih težav s kolenom moral končati že mesec dni prej.

"Odločitev o koncu moje kariere je povezana s tem, da koleno noče več delovati, kot je potrebno za smučanje na najvišji ravni," je pojasnil 31-letni Jens, ki je že leta 2007 dvakrat slavil na slalomih v Kitzbühlu ter tisto sezono končal kot tretji v slalomskem seštevku svetovnega pokala. Lahko se pohvali tudi s srebrom na SP 2011 v Garmischu.

Novembra 2007 pa je v Reiteralmu svojo edino slalomsko zmago v svetovnem pokalu dosegel Švicar Marc Gini, ki je oznanil, da bo nastop na državnem prvenstvu njegov zadnji. V zadnji sezoni se je v svetovnem pokalu trikrat prebil med trideseterico, še najboljši je bil na začetku sezone s 16. mestom v Leviju, kar niso rezultati, ki bi ga lahko zadovoljili.

"Vedno sem rekel, da bom smučal tako dolgo, dokler bom čutil, da sem še sposoben še enkrat zmagati na tej ravni. Ko nisi več med najboljšo trideseterico, je to težko doseči," je ob svoji napovedi slovesa dejal 32-letni Švicar, ki se je med kariero tudi pogosto ubadal s poškodbami.

Članki iz rubrike