Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.03.2017 15:45:08

Ferkovi in Hadalinu naslov državnih prvakov v slalomu

Reuters
Maruša Ferk in Štefan Hadalin sta danes na Krvavcu na tekmi državnega prvenstva v alpskem smučanju osvojila naslova državne prvakinje in državnega prvaka v slalomu.

V ženski konkurenci je naslov branila Ana Bucik, ki pa ga je morala predati Maruši Ferk, ki je bila od Novogoričanke v seštevku obeh voženj hitrejša za 34 stotink. Tretje mesto je v bitki za državni naslov osvojila Saša Brezovnik, ki je bila absolutno sedma (+2,57). Absolutno tretja je bila Avstrija Stephanie Brunner, ki je za Ferkovo zaostala 55 stotink.

Za razliko od Bucikove je Štefanu Hadalinu uspelo ubraniti naslov. Vrhničan je tako kot Ferkova zmagal tudi v absolutni konkurenci. Najbolj sta se mu približala Bolgar Kamen Zlatkov (+0,68) in Hrvat Elias Kolega (+0,88) na drugem in tretjem mestu, slovenski podprvak pa je še drugič letos postal Žan Kranjec, ki je za rojakom zaostal 1,63 sekunde. Na tretjem mestu je pristal Žan Grošelj (+2,28). Kranjec je bil na tekmi peti, Grošelj pa osmi v absolutni razvrstitvi.


Najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev je v soboto osvojila naslov državne prvakinje v veleslalomu, Meti Hrovat je pripadlo drugo mesto. Drevova je zmagala tudi v absolutni konkurenci, slavila je s prednostjo 1,26 sekunde pred Poljakinjo Maryno Gasienica-Daniel, Hrovatova pa je bila tretja (+1,67).

Miha Hrobat je postal državni prvak v veleslalomu. Na tekmi v absolutni kategoriji je bil tretji. Zmagala sta Avstrijca Magnus Walch in Marco Schwarz (+0,04). Hrobat je na tretjem mestu zaostal šest stotink sekunde, Žan Kranjec, drugi v razvrstitvi državnega prvenstva, je na tekmi pristal na petem mestu z zaostankom 36 stotink sekunde. Med Hrobatom in njim se je na četrto mesto uvrstil Avstrijec Adrian Pertl (+0,32).

Na Krvavcu bodo v torek, sredo in četrtek v okviru državnega prvenstva skušali izpeljati še smuk, superveleslalom in alpsko kombinacijo.

Značke: alpsko smučanje, dp

Članki iz rubrike