Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
1 24.03.2017 18:59:44

Janus izbral za soboto in spregovoril o "biksanju"

Tit Košir
Na sobotni ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala na velikanki v Planici bodo za Slovenijo po vrsti nastopili Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc, je sporočil glavni slovenski trener Goran Jannus in napovedal boj za stopničke. Prva serija se bo začela ob 10. uri, uro prej pa so na programu poskusni poleti.

"Jasno je bilo, da bodo nastopili najvišje uvrščeni v svetovnem pokalu v poletih, to so Tepeš in Domen ter Peter Prevc. Danes se je odločalo med Anžetom Semeničem in Jernejem Damjanom, in prvi je bil boljši," je Janus obrazložil odločitev o sestavi ekipe po prvi posamični tekmi v Planici, ki je potekala pred 16.500 gledalci; v dveh dnevih je bilo tako v dolini pod Poncami po podatkih organizatorjev 31.500 obiskovalcev.

Ti pa tokrat niso videli slovenskega boja za zmago; Peter Prevc je bil na 10. mestu najboljši Slovenec, ostali pa se niso uvrstili pod dvajsetim mestom. Domen Prevc, ki je bil najboljši med vsemu v poskusni seriji, je bil na koncu kot drugi predstavnik gostiteljice finala na 20. mestu; na naslednjih mestih sta bila Semenič in Damjan, 26. pa je bil Tepeš.

planica tk
Tit Košir
"Poskusna serija je veliko več obetala, kot smo potem naredili. V prvi seriji smo ga 'biksali', res tudi pogoji niso najboljši, toda letos v Planici so pač taki, in to ni bil razlog za tak razplet. Delali smo določene napake, konkurenca pa je dobro odskakala. Tako kot v celotni sezoni, treningi in kvalifikacije so običajno dobre, potem pa na tekmi ne gre vedno po načrtih. Jasno, da s tem nisem zadovoljen. V vseh teh petih letih, odkar sem na čelu ekipe, smo v Planici vedno zmagovali in bili na zmagovalnih stopničkah. V letošnji sezoni tega nismo dosegli, očitno je moralo tudi do tega priti. Danes je bila naša najboljša uvrstitev deseto mesto, toda cilj na ekipni tekmi bodo stopničke," je tekmo strnil Janus.


O tem, kdo bo nastopil na nedeljski tekmi posameznikov, pa je dodal: "Ker Nemec Andreas Wank danes ni dobil točk za svetovni pokal, bo verjetno lahko nastopil Anže Lanišek, in bo peterica slovenskih predstavnikov na nedeljski tekmi, torej še brata Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan." Iz boja za nedeljsko posamično tekmo je že v prvi seriji na 38. mestu izpadel Bartol.

Članki iz rubrike