Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.03.2017 19:20:10

SZS v boj s ponaredki v Planici

Arsen Perić
Planiški konec tedna ne bo prinesel samo pozitivnih športnih doživetij in druženja ljubiteljev športa v naravi. Kot so danes opozorili pri Smučarski zvezi Slovenije, območje Planice ogrožajo tudi prodajalci ponarejenih spominkov.

SZS je danes, dan pred začetkom tekmovalnega dela zaključnega dejanja sezone skokov v Planici, sporočila, da so iz zanesljivih virov izvedeli, da se večja skupina tujih državljanov opremlja z večjim številom izdelkov, ki jih nameravajo brez izdaje računov oziroma "na črno" prodajati pred in v prireditvenem prostoru.

SZS opozarja navijače, da so takšni izdelki ponaredki najbolj zaželenega zimskega pokrivala slovenskih smučarskih skakalnih reprezentanc, kape v barvah slovenske ekipe. Ponaredke bodo po predvidevanjih zveze prodajali posamezniki, ki jih bodo ponujali obiskovalcem, cene pa bodo izjemno nizke. Za prireditelja tekmovanja, za Smučarsko zvezo Slovenije in za slovenske smučarske skakalce pa takšna prodaja pomeni izpad pomembnega dela prihodkov. Gre za denar, ki ga obiskovalci običajno namenijo za nakup uradnih izdelkov Smučarske zveze Slovenije, s tem pa finančno podpirajo slovenske smučarske skakalne reprezentance.

Originalno kapo opremljevalca Adidas, ki je opremljena z njegovim logotipom in logotipoma največjega sponzorja slovenskih nordijskih disciplin Gorenja ter SZS, bo mogoče kupiti samo na stojnicah SZS. Višja cena kot pri ponaredkih pa se poleg podpore slovenskih smučarskih skakalcev izkaže tudi v izjemno visoki kakovosti izdelka, so še sporočili iz zveze.



Obenem so napovedali, da bodo v Planici poostrili nadzor nad takšnim početjem ter tudi obiskovalce Planice pozvali, naj morebitno prodajo ponaredkov prijavijo uradnim osebam.

S prvim že izpeljanim planiškim dnem pa so bili zadovoljni pri policiji. Kot so sporočili po današnjem dnevu za treninge in kvalifikacije, se je več tisoč obiskovalcev (po podatkih prirediteljev jih je bilo 15.000) na prireditveni prostor pripeljalo z več kot 170 avtobusi in kombiji ter okoli 1500
osebnimi vozili. Večjih težav niso imeli, so pa policisti obiskovalce pozvali, naj zaradi pričakovane večje gneče v naslednjih dneh upoštevajo navodila pri parkiranju, opozorili pa so tudi na možnost izgubljenih otrok v množici obiskovalcev, danes so obravnavali dva takšna primera.

Članki iz rubrike