IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

zu
zu
37 17.03.2017 15:42:17

Miran Tepeš ostro o slovenski ekipi: Odnosi v reprezentanci niso idealni

Grega Wernig
Miran Tepeš je do letošnje sezone moral pretrpeti marsikatero pikro glede svojega sina in morebitne pristranskosti, zdaj je razkril vse, kar se je dogajalo na tej fronti in ponudil še več, mnogo več.

V daljšem intervjuju za Dnevnik se je Miran Tepeš, ki bo prisoten kot koordinator vremenskih razmer v Planici, opredelil do perečih tem, ki so ga zasledovale v zadnjih letih.

Najprej je ponudil vpogled v dogajanje v letošnji sezoni v slovenski reprezentanci. Bil je zelo oster in namignil na menjavo trenerja. "Povsem jasno je bilo, da je nemogoča ponovitev lanske sanjske sezone. Po informacijah, ki jih dobivam od Jurija in drugih, vem, da odnosi v ekipi niso idealni," je sprva dejal in nato pristavil:

"Ko je ekipa dolgo časa skupaj, pride do zasičenosti. V sedanji zasedbi so že šesto sezono, običajno se trener izpoje v štirih, petih letih in mora poiskati nove izzive."

112-20-tepeš miran pm
Profimedia

S tem je med vrsticami namignil na menjavo Gorana Janusa na čelu slovenske reprezentance, pred tem pa se ni mogel izogniti vprašanjem o Juriju in morebitni pristranskosti, ko je deloval kot asistent Walterja Hoferja v svetovnem pokalu. 

"Pritisk s strani FIS se je povečal v zadnjih sezonah z uspehi slovenske reprezentance. Vseskozi so mi tudi podtikali, da sem zaradi sina Jurija v navzkrižju interesov. Ob tem moram poudariti, da sem ponudil umik, ko se je Jurij pojavil v svetovnem pokalu. Tedaj so bili ljudje iz FIS proti mojemu umiku. Pričakovali so, da bom delo opravljal profesionalno, in da mi popolnoma zaupajo."

Kaj pa odnos Jurij-Miran, ki je bil tolikokrat pod drobnogledom medijev in vseh mogočih zvez? "Največ pritiskov je bilo iz Norveške in Nemčije. Poudarjali so, da je Jurij moj sin, in spraševali, kako FIS to dovoli. V Sloveniji so se vprašanja o moji objektivnosti pojavila, ko Božidarju Prevcu niso dovolili, da bi kot sodnik ocenjeval svojega sina."

tepes3 gw
Grega Wernig

Kasneje je še dodal, da se je v primeru slovenskih skakalcev in še posebej Jurija obnašal mačehovsko. "Vseskozi sem se zavedal, da lahko pride do tega. Situacija je bila malce nenavadna, a po drugi strani sem skrbel, da moja družina na tekmah ni imela nobenih ugodnosti ali zaščite. Morda je bilo celo obrnjeno in je bil Jurij nato jezen name."

Zanimiv celoten intervju z Miranom Tepešem si lahko preberete na tej povezavi. 

https://www.dnevnik.si/1042765955/sport/skoki/miran-tepes-v-zenske-skoke-sem-prestopil-zaradi-slovenskih-skakalcev-in-sina-jurija-

Članki iz rubrike