evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
0 04.03.2017 08:04:46

Odziv Ilke iz Koreje: Ni najbolj zahtevno, ampak je zahtevno

Ilka Štuhec
Reuters
Ilka Štuhec je prvi tekmovalni dan v Pyeongchangu osvojila nove stopničke, vendar povsem zadovoljna ni bila.

Štuhčeva je imela danes prvo priložnost, da osvoji mali kristalni globus tudi v smuku, a ji je načrte na olimpijski progi za leto 2018 prekrižala zmagovalka Goggia, ki je zaostanek za Mariborčanko znižala za 40 točk in vsaj teoretično obdržala možnosti za smukaški globus. A zanj bi morala Slovenka na zadnji tekmi odstopiti oziroma doseči slabšo uvrstitev od 15. mesta, Italijanka pa osvojiti še eno zmago. Štuhčevi v Aspnu 15. marca za skupno slavje zadostujejo že štiri točke.

Z opravljenim delom je lahko bila Ilka zadovoljna, sploh s končnim rezultatom.»Nastop nikakor ni bil perfekten. Vem, kje bi še lahko malo bolj tvegala oziroma odpeljala malo drugačno linijo. Sploh v srednjem delu. Sem pa generalno gledano zadovoljna. Rezultat je super,« je dejala Štuhčeva in strnila občutke glede olimpijske proge: »Proga je zanimiva, posebna. Tako kot vsak smuk ima svoje specifike, ključne točke. Je dosti vsega. Dosti prelomnic, skokov, resda pa ni neke velike strmine, da bi lahko rekel, da je tu zelo zahtevno ... Ni najbolj zahtevno, ampak ker si ne moreš privoščiti napake, je zato še toliko bolj zahtevno.«

Glavno nagrado je vzela njena letošnja velika rivalka Sofia Goggia. »Napadala sem, kjer je bilo to možno, sicer pa sem si želela le čim manj napak. Zmage pravzaprav še nisem dojela, a sem jo dolgo sanjala,« je po prvi smukaški zmagi v karieri dejala Italijanka. 

Veliko več zmag od nje je v svoji dolgi karieri dosegla Lindsey Vonn, ki se je tokrat vrinila med Goggio in Štuhčevo. »Zgoraj na valovitem delu sem naredila manjšo napako in izgubila hitrost, ki bi jo morala vzeti sabo, srednji del je bil nato zelo dober, v spodnjem pa sem nato spet pustila na progi nekdaj desetink, a proga mi je zelo všeč. Zdaj sem dobila apetit za olimpijske igre,« poudarja Vonnova.

Programa v Južni Koreji po današnji smukaški preizkušnji še ni konec. Jutri ob 3. uri alpske smučarke v Jeongseonu pri Pyeongchangu čaka še superveleslalom, kar bo nova priložnost za vrhunsko uvrstitev Ilke Štuhec

Članki iz rubrike