Mobilna verzija
zu
zu

V veleslalomu brez presenečenj: Hirscher svetovni prvak

Marcel Hirscher
Reuters

Marcel Hirscher je na svetovnem prvenstvu potrdil svojo prevlado v veleslalomu. Postal je novi svetovni veleslalomski prvak. Avstrijec je osvojil še tretjo zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, prvo veleslalomsko.

Hirscher je bil na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih dvakrat srebrn v veleslalomu, zlato je vzel Američan Ted Ligety, ki je St. Moritz izpustil zaradi poškodbe hrbta.

Za popoln avstrijski dan in dvojno avstrijsko zmagoslavje na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu je poskrbel na drugem mestu še Roland Leitinger, ki je za zvezdniškim rojakom zaostal le 25 stotink sekunde. Leitinger, ki je osvojil svojo prvo kolajno na velikim prvenstvih, je bil šesti po 1. vožnji.

Bronasto kolajno je osvojil Norvežan Leif Kristian Haugen (+0,71), sedmi po 1. vožnji, ki je prav tako osvojil svojo prvo veliko kolajno. Njegov rojak Henrik Kristoffersen, sicer eden izmed kandidatov za odličje, je bil četrti (+0,76).

Trije Slovenci Žan Kranjec, Miha Hrobat in Martin Čater so odstopili na prvi progi, za edini slovenski finale je poskrbel Štefan Hadalin, ki je na prvi progi vpisal 32. čas, v finalu pa je ob prihodu v cilj skočil na 28. mesto (+4,24).

Do konca prvenstva je na sporedu le še ena disciplina, v soboto bo na sporedu ženski slalom, v nedeljo pa še moška slalomska preizkušnja.

Značke: veleslalom , hirscher